Ak gençlik’ten kongre heyecanı

 

Ak Parti Zeytinburnu Gençlik kolları 3.olağan kongresini  Zeytinburnu Kazlıçeşme kültür merkezinde görkemli bir şekilde yaptı.

Divan başkanlığını Elif Gülsüm Yılmaz’ın yaptığı kongrede coşku ve heyecan vardı.

 

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

 

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Eski gençlik kolları başkanı Soner Kurt gençlik kolları başkanlığı yaptığı sürece yaşamış olduğu sıkıntılardan dolayı doluydu.Kurt daha uzun konuşmak üzere hazırlık yaptığını ancak protokol üyeleri önünde konuşmasının doğru olmayacağını ifade ederek kısa ve duygusal bir konuşma yapmayı tercih etti.

 

Protokol konuşmaları ile devam eden gençlerin kongresinde salon tıklım tıklım doluydu. Özellikle yeni yönetime giren gençlerin aileleri de çocuklarının heyecanına ortak olmak için kongreye katılmaları salonu daha da coşkulu hale getirmişti.

 

Ana kademe ilçe başkanı Bahattin Ünver  gençlere “yanınızdayım dedi“

 

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver  kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi  “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin hedefleri büyük olmalı.Sizin için en önemli örnek genel başkanımız ve başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmalı dedi.

 
Ünver konuşmasında,
bundan yıllar önce başbakanımız da  aynen sizlerin bugün yaptığını Beyoğlu ilçe gençlik kollarında yapıyordu.

 

Siz de siyaseti uzun soluklu ve sabır ile yaparsanız bir gün mutlaka hedeflediğiniz yere geleceğinizden endişem yoktur dedi. 

Ünver konuşmasına şöyle devem etti, Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi nasıl ki ölüm döşeğinde evlatlarına yüksek hedefler gösterdiyse başbakanımız Recep Tayip Erdoğan 'da yaptığı çalaşmalarla bize lisan-ı hal ile yüksek hedefler gösteriyor dedi.

İlçe başkanı Bahattin Ünver konuşmasını yeter ki gençlerimiz benden yardım talep etsin. Her zaman istekleri için elimden geleni yapmaya hazırım dedi. 
Ünver eski  gençlik kolları başkanı Soner Kurt’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni başkan seçilecek olan  Sercan Sayılı’ ya da görevinde başarılar diledikten sonra konuşmasını tamamladı.

 

Ak Parti İstanbul İl gençlik kolları başkanı Erkan Kandemir

 

Ak Parti İstanbul il gençlik kolları başkanı Erkan Kandemir’de Zeytinburnu  gençlik kolları kongresinde şunları söyledi “ Bugüne kadar İstanbul’un 37 ilçesinde gençlik kolları kongrelerimizi yaparak yeni genç arkadaşlarımla bir sonraki kongreye kadar güzel işler yapma çalışacağız dedi.

 

Biz gençlik kolları olarak dürüst ve temiz siyasetten yanayız. Burayı tıklım tıklım dolduran gençlerimizin bir çoğu partimiz için bundan önce çok güzel hizmetler yaptılar.

 

Yeni seçilen arkadaşlarım da bayrağı daha ileriye götürmek için var güçleri ile çalışacaklarından endişem yoktur dedi. Erkan Kandemir konuşmasını şu sözlerle bitirdi.

Biz gençler olarak siyaseti temiz ve dürüst bir şekilde yaparak hedeflerimize adım adım ilerleyeceğiz. Hedefe ulaşmak için her yol mübah diyenlerden olmayacağız diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Geceye damga vuran konuşmayı il teşkilat başkanı Halis Dalkılıç yaptı

 

Teşkilattan sorumlu Ak Parti İstanbul  il başkan yardımcısı Halis Dalkılıç gençlerin kongresin de yaptığı konuşma ile adeta geceye damgasını vurdu.

Dalkılıç yaptığı konuşma da şunları söyledi.

 

Bizim Size Dair Umutlarımız var

 

Dalkılıç yaptığı etkili ve güzel konuşmasında şunları ifade etti. “ İl başkanımız sayın Aziz Babuşçu İstanbul dışında olduğu için kongrenize icabet edemedi. Ancak bana özellikle Zeytinburnulu genç kardeşlerimize selamlarımı ilet talimatı gereğince il başkanımızın selamlarını size iletiyorum dedi.


Dalkılıç konuşmasına şu şekilde devam etti;  İl gençlik kolları başkanımızın da ifade ettiği gibi bugüne kadar 37 ilçemizde gençlik kolları  kongrelerimizi yaptık. Aynı şekilde 39 ilçede kadın kolları kongremiz de yapılmış durumda.

 

Üyelerimizin oy kullanması ile de ana kademe delege tespitlerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Ana kademe kongre sürecimiz hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyor.

 

Parti olarak bizim gençliğimiz yolunu şaşırmış olan gençlere yol gösterici  olmak zorundadır. Bizim gençliğimizin misyon ve vizyonu olacaktır.

 

Gençler sadece yaşadıkları ilçeyi değil geniş manada İstanbul’u,ülkeyi hatta dünyayı düşünmek zorundadır diyen Dalkılıç gençlere Genel başkanımız ve Başbakanımızı kendinize örnek alın dedi.

 

İl teşkilat başkanı Halis Dalkılıç,Başbakanımız siyasete paraşütle değil sizler gibi partinin gençlik  kollarından çalışarak azimle ve kararlılıkla bugün dünya lideri olmuş durumda.

 

Siz kendinize rol model arıyorsanız işte size gençlik kollarından siyasete başlayıp bugün dünya lideri olan bir başbakan portresi cap canlı bir şekilde önünüzde duruyor diyen Dalkılıç konuşmasını Gençler misyon ve vizyon sahibi olmalıdır.Bizim size dair umutlarımız var.Bizim sizden beklentilerimiz var dedi.

 

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’da gençlere kısa bir selamlama konuşması yaptı.

 

Aydın’ın konuşmasından sonra protokol üyelerinin salondan ayrılması ile oylamaya geçildi.

 

Kimler Kongreye katılmıştı ?

 

Ak Parti İstanbul İl başkan yardımcısı Halis Dalkılıç,İl Yönetim kurulu üyesi Rıdvan Durmaz,İl gençlik kolları başkanı Erkan Kandemir,Ak Parti İl genel meclis üyesi Mustafa İbrahimoğlu, Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver,Yardımcıları, Ali Kulil,Mustafa Yiğit,Ahmet Yabanoğlu,Mustafa Bayır,Sami Yapar,Bekir Eğerci,Sinan Şimşek,Zeytinburnu belediye meclis üyeleri, Aydın Çığrıkçı,Hasan Uluocak,Abdülaziz Atalan,Ak Parti eski teşkilat  başkanı Mürsel Çırak, Enver Tuncer,İl yönetim kurulu üyesi Rıdvan Durmaz,Beldelerden sorumlu eski il koordinatörü Hüseyin Çetiner ,Ak Parti Beşiktaş ilçe başkan yardımcısı Cemil Coşkun Budak, Eski Zeytinburnu gençlik kolları başkanı İsmail Yıldız,başta olmak üzere çok sayıda davetli gençleri yalnız bırakmamıştı.

 

Tek liste ile girilen seçimde sonuç şu şekilde oldu ;

 

Ak Parti Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Yönetimi

 

Sercan Sayılı,Yaşar Kuş,Azam Turan,Yaşar Demirel,Sefa Olgun,Rıdvan Çalışkan, Perihan  Kalkan,Adem Çelik,Zafer Uçan,Selman Kazncı,Hüseyin Akdoğan,Atıf Danışık,Uğur Tekneci,Mehmet Şirinçiçek,Ferah Işık,Ömer Coşkun,Emre Sarak,Hüseyin Yörük, Kamil Doğan,Fuat Toplu,Yunus Kuş,Ahmet Çetin,Mesut Gürsoy,Mahmut Atmaca, Efraim Altuğ,Gamza Nazikoğlu,Nilay Eser,Serdar Karadeniz,Ümit Yasin Balcı,Cihan Özaslan

 

İTHA.

 

Editör: TE Bilisim