Avrasya Hastanesi Hekimlerinden Doç.Dr.Ali Durmuş Biz İşin % 10 ‘luk Tarafındayız Diyor

Tüm Mide ameliyatından sonra kaçak olarak tabir edilen sorunu yaşayan Azerbaycanlı çocuk doktoru Turan Aliyeva eşi tarafından çok zor şartlar altında İstanbul’a yetiştiriliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Tüm mide ameliyatları konusunda ciddi bir tecrübesi olan Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Hekimlerinden Doç.Dr.Ali Durmuş bezgin ve yıpranmış olan bayan doktor hastasının eşine biz işin % 10 yaşama tarafında yer alıyoruz diyor ve gerekli müdahaleleri yapıyor.

Azerbaycan’da Çocuk Doktoru olan Turan Aliveya şifayı Doç.Dr.Ali Durmuş’un elinde bukdu

Hastane tam teşekkülü, hekim ve ekibi de tecrübeli olunca hasta yapılan müdahaleler ile kendisine geliyor.

Dr.Aliveya, İstanbul Times Tv ‘den Hüseyin Çetiner’in sorularına şu cevapları verdi

Ben 36 yaşındayım. Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de çocuk doktoruyum. Tüm Mide ameliyatı olmadan önce 100 Kilo civarında idim.

Ameliyat sonrası kaçak denilen olay ile karşı karşıya kaldım. Bu süre zarfında ne kadar acı ve elem çektiğimi anlatamam. Azerbaycan’da doktorlar eşime % 90 hayatını kaybedebilir demişler.

Ülkemde bu riskli duruma müdahale edecek doktor olmadığı için ambulans uçak ile İstanbul’a sevk edildim. Doç.Dr.Ali Durmuş hocam eşime biz şu an % 90’ın değil % 10’un tarafında yer alıyoruz. İnşallah eşiniz sağlığına kavuşacak demiş.

Yapılan yerinde müdahaleler ile o zor süreci anlattım. Daha sonra Hastanede 1 ay kaldım bugün 58 kiloda gayet sağlıklı ve iyiyim.

Evlatlarıma bugün annelik yapabiliyorsam önce Allah, sonrada Doç.Dr.Ali Durmuş’un sayesinde oldu.

Ali bey ve ekibine çok teşekkür ederim. Hastaneye getirildiğim zaman ben kendimde değildim.

Eşim ile hiç para konusuna girmeden asıl ameliyatı başkaları yaptığı halde kaçağı önlemeye yönelik yaptığı başarılı çalışmaları ile sağlığıma kavuşmama vesile olduğundan dolayı yine Ali beye teşekkür ediyorum diyen

Dr.Turan Aliyeva yeniden hayata döndüğü İstanbul’u, Hastaneyi ve doktorunun hayatında artık önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Doç.Dr.Ali Durmuş İse şunları söyledi

Tüm Mide ameliyatlarında işin uzmanı hekim çok önemli. Uluslararası kurullara göre tüm mide ameliyatlarında kaçak oranı % 2 civarıdır. Meslektaşımız Dr.Turan Aliveya Azerbaycan’da Tüm mide ameliyatı olmuş. Bir süre sonra kaçak olduğu tespit edilmiş.

Ama orada bulunan doktorlar bu kaçağa müdahale etmeyi riskli görmüş olmalılar ki her hangi bir müdahale yapmadan % 90 hayatını kaybedebilir teşhisi koyarak Ambulans uçak ile İstanbul’a sevk etmişler. Biz de ekip olarak hastamızı karşıladık. Eşine de biz % 90 Hayatını kaybeder diyenlerin tarafından değil % 10 yaşayacak diyenlerin tarafında olmak istiyoruz dedik ve gerekli müdahaleyi yaptık. Çok Şükür başarılı bir sonuç alarak hastamızı hayata bağlamayı başardık.

Kaçak’ta geç kalınmadığı zaman elimizden geleni yapıyoruz. Kaçaktan korkmamak lazım geç kalmaktan korkmak lazım diyen Doç.Dr.Ali Durmuş’un ve ekibinin başarılı çalışması ile yeni bir hayata merhaba diyen Azerbaycanlı Çocuk Doktoru Turan Aliyeva’ya sağlık ve mutluluklar dileriz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim