Sağlık Bakanlığı  İstanbul Halk sağlığı Müdürlüğü 30.09.2013 tarih ve 83362130/115.02.02.81043 numara ile işlem gören evrakta aynen şunları yazılı ”İnsani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik hükümlerine göre bahse konu suyun uygunsuz çıkması üzerine üretici firma uyarılarak gereği için üretim yeri nedeni ile Sakarya Valiliği  Halk sağlığı Müdürlüğü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına durum bildirilmiştir” deniyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  

Elimizde belge var firma avukatı kabadayılık yapıyor

Sırma Suyun avukatı Av.Sedat Yıldız halk sağlığına zararlı su ürettikleri için bizden ve halktan özür dilemesi gereken yerde haber yaptık diye Bakırköy Cumhuriyet  Savcılığına dilekçe vererek hakkımızda  dava açılmasını talep etmişti.

2013/ 110895 Soruşturma numarası ile 2014 / 4685 karar ile T.C.Bakırköy Cumhuriyet  Başsavcılığı  Basın Suçları Soruşturma Bürosu yaptığımız haberde “ Basının  kendi görev ve sorumlulukları ile tutarlı bir biçimde haber ve fikir aktarma hakkına sahip olduğu şeklindeki içtihatlar göz önüne alındığında,ifade özgürlüğü demokratik bir toplumun asli temellerinden olup bir toplumun ilerlemesinin ve her bireyin kendini geliştirmesinin  temel koşullarından birini oluşturduğu,suça konu olduğu iddia olunan yazı içeriği bir bütün olarak ele alındığında haber niteliği taşıyan ve kamuoyu  bilgilendirme amacı taşıyan olgulara dayandığı,bu olgular nedeniyle yapılan haberde   herhangi suç ve kastın olmadığı basın özgürlüğü çerçevesinde ifade özgürlüğü sınırları içinde kalındığı saptanmıştır. Bu haliyle şüpheli hakkında KAMU ADINA KOVUŞTURMAYAYER OLAMDIĞNA  CMK’nın 172/1 maddesi uyarınca karar örneğinin müşteki vekiline ve şüpheliye tebliğine karar verilmiştir” deniyor.

Sayın Avukat önce Halk sağlığına zararlı su üretme sonrada şikayette bulunan müşterilerine ve absın mensuplarına kabadayılık yapmak yerine hatanızı nasıl telafi edeceğinizi düşünerek özür dilemeyi öğrenin. Bizi şikayet ettiğiniz Cumhuriyet savcılığı kararında size iyi bir ders vermiş.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim