Op.Dr.Hasan Lice ve Op.Dr. Coşkun Görmüş Gündem’in Konuğu Oldu

İşte O röportajımız :

İlk sorumuzu Op.Dr.Hasan Lice ‘ye sorduk

Hocam Kanser Vakaları son yıllarda çok arttı biraz bilgi alabilir miyiz ?

Op. Dr. Hasan Lice yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Kanser cerrahisi çalışıyoruz. Hastanemizde medikal onkolojisi çok önemli bir bölüm, Radyasyon onkolojisi bölümü var. Burada çok değerli hocalarımız var. Kanser cerrahisini bizim ekibimiz yapıyor. Erken teşhis kanserde çok önemli. Bizim yıllardır slogan haline getirdiğimiz Kanserden korkma geç kalmadan kork önemli bir hatırlatmadır diye düşünüyorum. Geç kalınması halinde Kanserin henüz net bir tedavisi olmadığı bilinen bir hastalıktır.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Hangi Kanserler Genel cerrahinin ilgi alanına girer hocam

Troid kanserleri, yemek borusu kanseri, mide kanseri, kolon rektum kanserleri, safra kesesi kanseri ,karaciğer kanserleri ,pankreas kanseri ve kadınlarda meme kanseri genel cerrahinin ilgi alanına girer.

Laparoskopik cerrahi yöntemi bütün dünyada hızlı bir gelişme gösterdiği gibi bizde de gösterdi. Laparoskopik cerrahi yöntemi ile yaptığımız ameliyatlarda hastaların günlük yaşama katılmaları daha erken sürede oluyor. Bu nedenle kanser cerrahisinde önceliğimiz laparoskopik yöntemdir.

Multi disipliner yaklaşım ne demek hocam?

Bir vaka geldiği zaman konu ile alakalı bütün hekimlerin vaka ile alakalı fikir alışverişilerine multi disipliner yaklaşım diyoruz.

Gelen vaka ile alakalı ekip olarak yaptığımız istişarelerde ne tür bir müdahale yapacağımız hep beraber karar veriyoruz.

Medikal Araç ve gereç

Evet, daha önce basit medikal araç ve gereçlerle yaptığımız müdahaleleri bugün daha gelişmiş medikal aletlerle yapıyoruz. Genel cerrahi için lazım olan Laparoskopi cihazı ve Harmonik cihazı ile kapalı yöntemle çalışırken daha güzel sonuçlar alıyoruz. Skopilerimiz, tanı aşamasında endoskopi cihazımız, ERCP cihazı başta olmak üzere hiçbir eksik cihazımız yok hatta fazlamız bile var. Yapılacak tedavilerde seçilen medikal cihaz da çok önemli bir olgudur.

Obezite Tüp Mide ameliyatı

Halk arasında mide ameliyatı deniyor biz ise buna sleve gastrektomi diyoruz. Bu ameliyat tüm dünyada 2000 yılından sonra popüler oldu. Bu popülerliği de hak etti. Bady Mass indeksi 35 ve daha fazla olan kişilerin bu ameliyatı düşünmesi gerekir. Bu tüp mide ameliyatında hastalar birçok yandaş hastalıktan da kurtuluyor. Şeker hastalığı ve yüksek tansiyon sorunları olan hastalar da bu ameliyatı olursa bunlardan da kurtulur.

Mide ameliyatında başarı oranımız çok iyi. Ameliyat öncesi ve sonrası önerimiz, hastanın mutlaka birkaç gün hekim gözetiminde hastane ortamında kalması yönündedir.

Hastanın doktora ulaşabilme

Bu konuda doktor bir telefon uzaklıkta olacak. Hastamız gece kaçta ararsa arasın bize mutlaka ulaşır. Hekimliğin andında hastanın dilediği zaman hekime ulaşma hakkı vardır zaten. Yani doktor olduğunuz vakit Zaman mefhumu yok hasta ne zaman isterse bize ulaşır.

Avrasya Hastanesi A kalite güzel ve iyi sağlık hizmeti sunan bir kurumdur. Burada çalışmış olmaktan dolayı mutluyum. Hekim arkadaşlarımız ile beraber hastalarımıza elimizden geldiği kadar şifa sunmaya çalışıyoruz.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Görmüş ile Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Konuştuk…

Mide ameliyatlarında biz çok ciddi bir araştırma yapıyoruz. Bundan dolayı da başarı oranımız çok yüksek. Son günlerde basına da yansıdığı üzere bu konuda istenmeyen bazı olaylar yaşandı. Bunu vakanın iyi seçilememesine bağlıyoruz. Obeziteye yakalanan hastaların endeksinin 35 ve üzerinde olması gerekir. Bady mass indeksi 40 ve üstü olan hastalar da yandaş hastalıkları olmazsa bile yine operasyon endikasyonu vardır. 35’in altında olan ve ciddi regüle olmayan diyabetli hastaların da bu ameliyata alınmadan önce iyi seçilmesi gerekir.

Hastalar ne tür bir araştırma yapsın

Hastalar her şeyden önce ameliyat olmaya ve hekimin söylediği şeyleri göğüslemeye kararlı olması gerekir. Bu ciddi bir konudur. Sadece güzel görünmek için bu ameliyat olunmaz. Her yerde ameliyat olunmaz. Ciddi bir araştırma yapmaları şart, Hastane ve hekim tercihi çok önemli dedi.

Ameliyattan sonra

İlk üç haftada sulu gıda daha sonra sulu yumuşak gıdalarla ilk 6 ay içinde mevcut kilonun % 60’ını vermesini bekleriz. 1 yıl içerisinde ise kalan kilolarının % 40’ını vermeleri gerekir.

Son olarak neler söylemek istersiniz

Avrasya Hastanesinde çalışmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada birçok branşımız var. Bundan dolayı da hastalarımızı dolaştırmadan gerekli müdahaleleri yaptığımız için mutluyuz. Hastanemiz A Kalite sınıfında birçok sertifikaya sahip kendini kanıtlamış ciddi bir sağlık grubunun bünyesinde yer almasının her türlü avantajını hastalarımıza sunuyoruz.

Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesi hakkında kısa bir bilgi

Avrasya Hastanesi Temelden hastane olarak projelendirilip, inşa edilen ve bu özelliğiyle sayılı özel hastaneler arasında yer alıyor.

17000 m2'lik kapalı alandan oluşan Avrasya Hastanesi; 135 yatak kapasitesi, 6 adet üstün teknolojik donanımlı ameliyathanesi, 3 doğumhanesi, 51 yataklı yoğun bakım üniteleri (Cerrahi , Koroner, KVC ve Yenidoğan Yoğun Bakım), Işın tedavisi uygulayabilen Onkoloji Merkezi, 26 branşta 50'den fazla uzman doktor kadrosu ve 400'e yakın hasta odaklı çalışan personeli ile 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Tüm hizmetlerinde "hasta ve hasta yakını memnuniyetini" ve "hasta haklarını" esas alan Avrasya Hastanesi, "Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü"ne layık görülen ilk özel sağlık kuruluşu olma özelliğini taşımaktadır. Tüketici dergisi, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği,Uluslararası First Busines dergisi, gibi kuruluşlardan alınmış "Yılın Sağlık Kuruluşu", "Sağlıkta Yılın Markası", "Markaları marka yapan altın adamlar" ödülleri bulunmaktadır.

Kalıcı ve sürdürülebilir bir kalite için, bütün dünyanın kabul ettiği ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni 2003 yılından bu yana gururla taşıyan Avrasya Hastanesi; bu doğrultuda; idari ve medikal alandaki tüm çalışanlarına yönelik sunduğu eğitimlerle kalitesinin en üst düzeyde devamlılığını amaçlamaktadır.

Avrasya Hastanesi olarak öncelikli hedefimiz; halkımızın ve tüm insanlığın sağlık sorunlarına, çağdaş olanaklarımız ve uzman kadrolarımızla, yerinde, acil, etkin, kaliteli ve ekonomik çözümler üretmektir.

Hastane olarak projelendirilip inşa edilen ender sağlık kuruluşlarından biridir.

İlk Özel Sağlık Kuruluşları İçinde İlk Onkoloji Merkezi Açan bir Hastanesiniz Neler Söylemek İstersiniz ?

Onkoloji Merkezi olan ilk özel hastanelerinden birisi olduğumuz doğrudur. Onkoloji merkezimizde bulunan IGRT özellikli Lineer (Linak) akseleratör, Trilogy gibi radyoterapi cihazlarımızla kanserli hastaların ışın tedavileri yapılmaktadır. Ayrıca Medikal Onkoloji ve Kemoterapi Merkezi ile de kansere karşı mücadele eden sağlık kuruluşlarından birisiyiz. Bu tür vakalara müdahale ederken heyet olarak kendi aramızda sık sık konsey toplantıları yaparak en doğru teşhis ve tedavi yöntemlerini en kısa sürede hastalarımız uygulamak adına çalışıyoruz.

Kaynak İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim