Avrasya Hospital’in
ünü yaptığı başarılı cerrahi müdahalelerle ülke sınırlarını aştı. Bugüne kadar bir çok yabancı ülkeden gelip Avrasya Hospital’de sağlık hizmeti alan hastalara bu kez de Kuzey Iraklı hastalar eklendi.

 

Kuzey Irak’tan gelip Avrasya Hospital’de tedavi gören hastaların ilginç hikayelerini dilneyip sizin için haberleştirdik.

 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

 

Yaralar eski gözyaşları yeni

 

Saddam Hüseyin’in yıllarca demir yumrukla yönettiği Irak ilk önce İran ile uzun süre devam eden savaş ile yorgun bir ülke olmuştu. İran ile savaş bitince bu kez de ABD. Irak’a bomba yağdırmaya başladı.

Daha sonrada yüz binlerce Amerikan askerinin karadan işgal ettiği Irak’ta hayalet şehir sayıları bir birini kovaladı. Şu an Irak’ta savaşın acısını ve şiddetini hissetmeyen evin yok denecek kadar az olduğunu hastalar ifade etti.

 

Kuzey Irak ABD.işgalinden en az etkilenen bölge olmasına rağmen meydana gelen patlamalar ve nereden geldiği belli olmayan kurşunların hedefi olan halkın acısı ve gözyaşı 20 yıldır eksik olmuyor.

 

Iraklı hastalar Avrasya’yı nereden duymuşlar ?

 

Zeytinburnu’nda tekstil işi yapan  Silopi’li bir işadamının önerisi ile Kuzey  Irak’ın Zaho kentinden  Diyarbakır üzerinden İstanbul’a gelip Avrasya’da tedavi gören hastaların tamamı da Avrasya’nın medikal kadrosu fiziki ortamından çok memnun olduklarını sık sık ifade ettiler.

 

Kuzey Irak Hükümetinin bir doktor refakatinde gönderdiği on tane hasta ve refakatçisini Avrasya Hospital’de ziyaret ettik.

 

On hayat yüzlerce hikaye

 

İki ayağını yıllar önce kaybeden Abuzet Şerif Yusuf’a başarılı bir ameliyat yapan Dr.Arman Çiftçi yaptığı açıklama da Abuzet Şerif Yusuf’ un yıllar önce aldığı yaralardan dolayı diğer bir çok hastalığında nüksettiğini söyledi.Yapılan ameliyat ile büyük bir taş kitlesinin alındığını ifade eden Dr.Çiftçi hastaneye gelen Iraklı hastalar için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

 

Hastanın refakatçisi olan kardeşi hastanenin hem hijyen,hem ilgi hem de medikal kadro olarak çok güzel olduğunu ifade ederek kendisi ile ilgilenen herkese teşekkür ettiğini söyleyerek  geldikleri şehir olan DOHUK’ta bu tür güzel bir hastane olmadığını söyledi.

 

Diğer bir hasta olan İsmail Muhammed,Çeleng Salih Kadir  ve diğer hastaların tümü de e Avrasya’da gördükleri yakın ilgi ve alakadan dolayı doktor,hemşire ve diğer personele teşekkür ettiklerini söylediler.

 

Avrasya ‘dan sağlık ihracı

 

Avrasya Hospital Başhekim yardımcısı Dr.Ali Güven Akıncı Iraklı hastaları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu;  Dr. Akıncı yıllardır hareketsiz yatan hastalarda bir çok rahatsızlık tespit ederek müdahalelerini yaptık. Şu an uzman doktorlarımızın ameliyat ettiği tüm hastaların durumlarında sıkıntı oluşturacak herhangi bir sorun ok dedi.

 

Dr.Akıncı konuşmasına şöyle devam etti, Hastanemizde en son teknolojiyi kullanarak hastalarımıza şifa dağıtma gayretlerimiz devam ediyor. Bu hastalarımızın çoğunda yürüme sorunu var gerek başlarında gelen Kuzey Iraklı doktor arkadaşımıza gerekse de refakatçilerine kendi ülkelerinde yapacakları fizik tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veriyoruz dedi.

 

Avrasya Hospital Genel Koordinatörü İbrahim Urlu Yurt dışında ciddi oranda hastamız var dedi.

 

Iraklı hastalarla yaptığımız görüşmeden sonra konu hakkında fikrini sorduğumuz Hastane genel koordinatörü İbrahim Urlu Türkiye’nin yedi bölgesinde hastaları olduğunu,son yıllarda ülkemizin artan prestijinden dolayı Ortadoğu  ve Balkanlardan da hastanelerine çok sayıda hasta geldiğini söyledi.  Urlu,Hastanemizde değişik dil,din ve ırka mensup yüzlerce kişi şifa bulmak için hastanemizi tercih etmesi bizleri memnun eder dedi.

 

İbrahim Urlu konuşmasını hastalarımızın bize karşı gösterdikleri güvene layık olabilmek adına medikal araç ve gereçlerimizin yanında doktor kadromuzun da sürekli kendilerini geliştirmeleri adına tıp alanında yapılan fuar,kongre ve diğer çalışmalara katılmaları için sık sık yurt dışına gönderiyoruz dedi.

 

İstanbul Times Gazetesi olarak bize tercümanlık yapan inşat şirketi sahibi Mehmet Sıdık Gülsevinç Teşekkür ederiz.

 

Editör: TE Bilisim