Aç kalarak diyet olmaz

Diyetisyen Seda Dursun diyet konusunda doğru bilinen  çok yanlış olduğunu ifade ederek katılımcılara yararlı ve güzel bilgiler sundu. Öğün atlayarak veya aç kalarak diyetin olmayacağını ifade eden Dursun her şeyi yasaklayan bir diyetisyen olmadığını ifade ederek bilinçli beslenmek diyet konusunda en çok dikkat edilmesi gereken öğe olduğunu ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Özel Haber

Kişi odaklı diyette sonuç almak daha kolay

Her bünye ve yaşam durumuna göre ayrı bir diyet çalışmasının verimli olduğunu ifade eden diyetisyen Seda Dursun ilginç örnekler vererek bazı arkadaşlarımız kesinlikle saat 7 den sonra bir şey yemeyin diyorlar. Ya kişi vardiyalı bir işte çalışıyorsa ve saat 7 den sonra eve geliyorsa ne yapacak diyerek her kese aynı çalışma olması gerektiğini vurguladı. Kişinin yaşı, işi, sarf ettiği efor yediği yiyecekler göz önünde bulundurularak uygulanabilir bir çalışma  ile diyet yapılabileceğini ifade eden Dursun kilo vermek isteyen kişi öncelikle kararlı olacak. Pazartesi diyete başlayıp Salı bitiren bir yapı ile diyet olmaz.

Avrasya Hastanesinde başarısız vakam hiç olmadı

Soru cevap bölümünde Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in aşırı kilolu olarak gelip kısa sürede kilo vermek isteyip de veremeyince size çıkışan veya bu konuda başınızdan geçen herhangi bir ilginç anınız var mı sorusuna ise şöyle cevap verdi “Avrasya Hastanesinde bana gelen bütün arkadaşlar ile plan yaptık ve bu planlarımız dahilinde hepsi ile hedefimize ulaştık. Diyet konusunda bilinç çok önemli. Bana gelen dostlarım bilinçli ve sabırlı oldukları için kötü ve ilginç bir olay yaşamadık” dedi.

Asıl manşeti İbrahim Urlu attı

Diyetisyen Seda Dursun sunumunu bitirip herkes sorularını sorup cevaplarını aldıktan sonra yaptığı sunumdan dolayı teşekkür belgesi vermek için sahneye davete dilen Hastanenin Genel Koordinatörü İbrahim Urlu ise şunları söyledi ” Ben istediğim her şeyi yiyorum. Ama bunları eritmek için her gün sabah 2 saat sporumu yapıyorum. Yenilen gıdaların yakılması için spor yapılmalı. Bunun için ben her şeyi yasaklayan diyetisyenlere karşın Yasaksız Diyet diyorum diyerek güzel bir konuya temas etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim