Avrasya Hastanesi nden Başarılı bir ameliyat daha 

İnfantil Hipertrofik Pilor Stenozu (IHPS), mide ile onikiparmak barsağı arasındaki fizyolojik geçiş bölgesinin tıbbi ismi ile pilorun kas tabakasının kalınlaşmasına bağlı oluşan darlığa denir. Erkek bebeklerde kızlara göre 4-5 kat daha sıktır. Her 1000 canlı doğumdan birinde görülür


İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin


IHPS, doğumu takiben 2 ile 8. haftalarda başlayan ağız ve burundan fışkırır tarzda kusma ile ortaya çıkar. Bu bebekler verilen besini kustukları için sürekli beslenmeye isteklidirler. Kusmanın başlamasıyla birlikte kısa süre içerisinde bebekte sıvı-tuz kaybı belirtileri de ortaya çıkar.

Tek seçecek ameliyat

IHPS tanısı, kalınlaşmış ve uzamış pilor kasının ultrasonoğrafi ile yapılan ölçümlerle tespit edilmesi sonucu kesinleştirilir. Tedavisinde tek seçenek ameliyattır.

Avrasya Hastanesi Şifa sunmaya devam ediyor

Avrasya Hastanesi Çocuk Hastalıkları polikliniğine başvuran ikiz eşi olan ve 32. haftalık doğan hasta yapılan muayene sonrasında IHPS ön tanısı ile Çocuk Cerrahisi Kliniğine yönlendirildi. Hastanemizde yapılan tetkiklerin ardından ameliyata hazırlanan 35 günlük hasta, Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kılınçaslan, Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Işıl Soysal, Hemşire Figen Kara’dan oluşan ekibin gerçekleştirdiği başarılı ve kısa süreli ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Ameliyat sonrası kısa bir izlem sürecinin ardından şifa ile taburcu edildi.

Aile Avrasya Hastanesi ve emeği geçen hekimlere teşekkür etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı  (THA)

Editör: TE Bilisim