MEZİN TANRISEVEN 

Bizi etkileyen çeşitli başarı öyküleri vardır. Op Dr. Hüseyin Urlu'nun hayatı da bunlardan biri. 1950 yılında Hatay Dörtyol'da doğan Urlu, 1967 yılında Hatay Dörtyol'da, İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazanan tek öğrenci olarak atmış adımını İstanbul'a... Tıp Bayramı nedeniyle yaptığımız bu röportajda özellikle eğitimine devam eden veya henüz çiçeği burnunda hekimlerimiz azmin ve başarının hikayesini bulacak...

Fakülteyi bitirdikten sonra ilk göreve nerede başladınız?

Mezun olduktan 7 gün sonra İstanbul Bahçelievler semtinde muayenehane açmış, aynı semtte bulunan Bahçelievler Polikliniği'nde de çalışmaya başlamıştım. Şu an kurucusu olduğum Çamlık ve Avrasya Hastanelerinde hem idarecilik hem de sevdiğim mesleğimi yapmaya devam ediyorum. Ayrıca OHSAD (Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği) kurucu üyelerindenim ve onur kurulu üyeliğini yürütüyorum. Sigarayla Savaşanlar Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim.

Bir çok meslek arasında kararsız kaldınız mı?

Liseyi başarıyla bitirmiş olmam, istediğim fakülteye girebilme imkanını doğurmuştu. Babam ilk kazandığım Hava Harp Okulu'na gitmemi istiyordu. Ben daha başarılı olabilirim düşüncesiyle mimarlık düşünüyordum. Ancak annem ve birçok yakınımda doktor olmamı istiyordu. Tercihim ve son kararım İstanbul Tıp Fakültesi'ne giderek tıp eğitimi almak oldu.

Meslek seçiminizden sonra hiç keşke dediğiniz oldu mu?

Hiç keşke demedim. Büyük bir heves ve arzuyla Tıp Fakültesi'ni bitirdim. Şu anda bu mesleği zevkle yapıyorum. Mesleğimi ve hastalarımı çok seviyorum.

Sizin için başarı ne demek? Başarıyı elde etmenin bir formülü var mı?

Başarı mutluluktur. Her zaman, ister öğrencilikte ister çalışma hayatında örnek insanlar, sizi etkileyen insanları görüyorsunuz. Yaptığınız iş ne olursa olsun o işe karşı yüreğinizde bir sevgi kıvılcımı olursa başarı da arkadan geliyor. Bunun için başarınızın mutluluğunu bir defa tatmanız gerekiyor. Ondan sonra artık çok çalışarak bu mutluluğu sürdürmek daha çok başarılı olmak istiyorsunuz.

Babanız başka bir mesleği seçmenizi istemiş. Ama buna rağmen babanız alanınızda ilerlemeniz için size çok destek olmuş. İnsanın başarılı bir birey olması birlik ve beraberlikten doğar diyebilir miyiz?

Babam ve ailem okumamda ve doktor olmamda bana büyük bir destek verdiler. Babam "Oğlum Hava Harp Okulu'na gitsen paşa olurdun" diye söylediyse de daha sonraki yıllarda Tıp Fakültesi'nde okumamdan ve doktor olmamdan çok mutlu oldu.

Açmış olduğunuz hastanede kardeşlerinizle birlikte çalışıyorsunuz sanırım. Biz Urlu kardeşlerin hepsi birlikte başarıyı elde etmeyi başardı diyebilir miyiz?

Avrasya Hospital, Urlu kardeşlerin ortaklığı ile kurulmuş onların katkıları ile sürdürülen bir sağlık kuruluşudur. Kardeşlerim dışında eşim, ailenin diğer fertlerinden de çalışanlar var. Çamlık ve Avrasya hastanelerimizde 60 doktor kadrolu olup dışarıdan gelip ameliyat ve tedavi yapan doktorlarımızın yanında 400'e yakın eleman çalışmakta. Ben ve eşim dahil kardeşlerim de hastane içinde birer eleman gibi çalışmakta ve hizmet üretimine destek vermektedir. Görevlerini başarıyla yapmışlardır, yapmaya devam etmektedirler.

İnsanlara başarı elde edebilmeleri için önereceğiniz şeyler nelerdir? Genç doktorlara ne önerirsiniz?

Başarılı olmak;

* Diploma sahibi olmak,

* Yaptığı işi çok sevmek ve işi en iyi bilen kişi olmak,

* Çok çalışmak,

* Değişime ayak uydurabilmekle mümkün oluyor.

Hiçbir başarı emeksiz değildir.

Bu vesile ile tüm doktor arkadaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, iş ve aile hayatlarında mutluluk, sağlık, ve başarılar dilerim.

Hiçbir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir.

50'yi aşkın ödül aldık...

Başarılarınıza daha farklı projeler de eklemek istiyor musunuz?

'Sağlık, eğitim ve çevre' odaklı birçok projede yer aldık. Farklı kurumlardan 50'yi aşkın ödül ve teşekkür plaketi aldık. Son yıllarda aldığımız ödüllere bir bakacak olursak, 2009 ve 2011 yıllarında Tüketici Akademisi'nin verdiği 'Yılın Sağlık Kuruluşu' ödülleri, İstanbul Times gazetesinin verdiği 2011 'Yılın Sağlık Kuruluşu' ödülü ve İstanbul Ticaret Odası'nın verdiği 2009 Yılına Ait Vergilere İstinaden Verilen Bronz Madalya sayılabilir. Ödülleri hastalarımızın bize olan güvenleri sayesinde gururla taşıyoruz. Hastanemize yeni bölümler de ekliyoruz. Ek binamızda kardiyo vasküler cerrahi ameliyatların yapılabildiği tam teşekküllü ameliyathaneler, 128 Kesitli BT Anjio yapabilen tomografi cihazı, tam donanımlı anjiografi ünitesi, 1.5 Tesla EMAR cihazı, kanser hastalarımız için yenilenen ve konformal tedavi verebilen linak cihazı, kapasitesi 3 katına çıkarılan erişkin yoğun bakım üniteleri, KVC ve koroner yoğun bakım üniteleri ile ileride devreye alınacak. Tüp bebek ünitemizle 6 ameliyathane, 2 doğumhane, bronkoskopi, gastroskopi, kolonoskopi, ERCP yapılabilen görüntüleme merkezleri, 17 genel yoğun bakım, 17 KVC ve koroner yoğun bakım, 17 yenidoğan yoğun bakım üniteleri ve 120 yatak ile hastalarımıza tam teşekküllü bir hizmet veriyoruz.

Okul biter bitmez poliklinik açtı

Okulunuzu başarılı bir şekilde bitirmekle kalmayıp üstüne bir de kendinize özel bir hastane açmışsınız...

Tıp Fakültesi'ni bitirir bitirmez İstanbul'da özel muayenehane açmış, belki yeni mezun bir doktorun cesaret edemeyeceği bir girişimde bulunmuştum. O zaman Dr. Erdem Yügen ile tanışmıştım. Dr. Erdem Bey dahiliye uzmanıydı. Çok sevilen, çok çalışan başarılı bir doktordu. Bahçelievler Polikliniği'nin sahibiydi. Demek ki hastaların memnun olması, hızlı hizmet alabilmesi için geniş ekip ve imkanlarla çalışmak lazımdı. Benim işim de bir poliklinik, tıp merkezi veya bir hastane olmalıydı. Ama önce kendimi iyi yetiştirmeliydim. İhtisasımı tamamladığım Vakıf Gureba Hastanesi'nde 4 sene daha uzman olarak çalışmaya devam ettim. Tecrübemi arttırdım. 1989 senesinde Bakırköy'de kapanmış bir hastane vardı. Yeniden kiraya verilecekti. İlk hastanemiz Bakırköy Çamlık Hastanemizin hikayesi böyle başlamıştı. Biz hastaneyi 3 senede tamamladık. 1992 senesinde 56 yataklı, ulaşımı kolay, Bakırköy'ün merkezinde 5000 m2 yeşil alan içinde, otopark sorunu olmayan bir hastane olduk. 1996 senesinde Sağlık Müdürlüğü'nce ödüllendirilen İstanbul'un ilk 5 hastanesi içine girdik. Aynı yıl İstanbul Zeytinburnu ilçesinde Avrasya Hospital için girişimlerimiz başlamıştı.

kaynak: yenisafak

Editör: TE Bilisim