Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu teorik olarak yıllarca öğretilen bilgileri biz pratikte 2 ayda öğrettik dedi

Opr.Dr.Hüseyin Urlu yaptığı açıklamada şunları söyledi ”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul İş Kur Müdürlüğü ile yaptığımız 19 program ile 32 gence kurs eğitimi verdik. Devletimizin destek verdiği bu etkinlikte mezun ettiğimiz kursiyerler içinde % 20 oranında kişiyi işe almamızı şart koştuğu halde biz bu oranı % 54 ile çok  geride bıraktık.  Normal  şartlar altında her kurum iş vereceği kişinin tecrübeli olmasını ister. İş Kur 6 ay süresince iş öğrettiğimiz gençler için günlük 50 TL harçlık,ve SGK pirimini ödediği için  iş öğretmek bizim için külfet olmaktan çıktı. Kişi zaten bu kurs süresince amirlerinin  talimatlarına göre çalışır ve kendisinden bekleneni verirse zaten işe de alıyoruz.

İstanbul Times Haber Merkezi

Biz anlaşıp işe almazsak bile bizden Kurs almış olan bir genç diğer sağlık kurumlarından çok rahat bir şekilde iş bulabilecek imkana kavuşuyor. Devletimizin bize ve gençlere sunduğu  bu ikandan dolayı emeği geçen herkese İş Kur İstanbul Şube müdürü sayın Muammer Coşkun aracılığı ile  saygılarımı arz ederim ”
dedi.

 Başhekim Türkan Uslu Kurum olarak bu kurs bizim için çok yararlı oldu dedi

Avrasya Hospital Başhekimi Dr.Türkan Uslu’da yaptığı kısa konuşmada ”İş Kur’un gençlere verdiği bu meslek edinme kurslarının hem kursiyerler hem de işletmeler için çok yararlı bir  çalışma olduğunu kendi kurumumuz bünyesinde gördüm. Bu çalışmaların daha da yaygınlaştırılmasını talep  ediyorum” dedi.

İş Kur İstanbul  Şube Müdürü Muammer Coşkun devletimiz nitelikli personel yetişmesi için işe el koymuştur dedi

İş Kur İstanbul Şube müdürü Muammer Coşkun’da yapılan kurs bitirme sertifika töreninde şunları söyledi ”Biraz önce başhekim sayın Türkan Uslu ve Yönetim Kurulu  başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu’yu   dinlerken  ikisi de  patrik eğitimin öneminden bahsetti. Bugün yapılan araştırmalarda insanların  okuduklarının  ancak % 10’unu ,gördüklerinin ise % 20’sini ,yaptıklarının da  % 90’ını  hatırladıklarını bize gösteriyor. İşte Burada yapılan pratik kurs eğitimleri ülkemiz için çok önemli. Devletimiz şimdiye kadar ancak destekleri 6 aya kadar verebiliyordu. Yapılan yasal  düzenleme ile bu süre çok yakında 12 aya kadar çıkabilecek dedi.                                    

İş Kur Kapsamında kurs alan bir kursiyerin biz burada çok iyi bir pratik etiğim alarak işimizi daha iyi yapmayı öğrendik. Opr.Dr.Hüseyin Urlu başta olmak üzere emeği geçen herkese kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim dedi.

Daha sonra kursu başarı ile bitiren 7 kişiye sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim