DUVARDAN ATLADI YÜZÜĞÜ PARMAĞINI KOPARDI 

AVRASYA HOSPITAL’DA 10 SAATLİK MÜTHİŞ AMELİYAT 

 Talihsiz bir kaza sonucu parmağı kopan öğretmene, 10 saatlik bir operasyon yapıldı. Avrasya Hospital’da yapılan başarılı ameliyatla, genç öğretmen tekrar parmağına  kavuştu.  

Ferdi TÜRK -ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ 

Hanife Öğretmen

Hanife Öğretmen ve Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fuat KURŞUN

Avrasya Hospital Baş Hekimi

Uz. Dr.Türkan USLU

Hanife Öğretmenin atladığı duvar

Yüzüğünün Takılıp Parmağının Kopmasına neden olan çıkıntı

Çocukları için yaz okulu bakmaya giden bayan öğretmen, gittiği okulun çıkış kapısına kadar yürümek yerine kilitli olan arka kapının olduğu bölümde 1,5 metre yüksekliğindeki duvardan atlamaya kalkınca yüzüğü takılıp parmağını kopardı.

Parmağı kopan öğretmene, başvurduğu bütün hastanelerde, bir daha yerine dikilemeyeceği söylendi. Ancak, kopan parmağı Avrasya Hospital’da yapılan başarılı operasyon ile tekrar yerine dikildi. 

UYARILARA ALDIRMADI PARMAĞINI KOPARTTI 

Bahçelievler Ali Haydar Günver İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Hanife Döğenci ve bayan arkadaşı çocuklarına yaz okulu bakmak için Zeytinburnu’nda bulunan özel bir okulun spor ko mpleksine inceleme yapmak ve bilgi almak için gitti. Okulun arka kapısının olduğu bölüme arabasını park eden Hanife öğretmen, bayan arkadaşı ile birlikte yaklaşık 300 metre ileride bulunan giriş kapısından girerek spor kompleksine bir 300 metre daha yürüyerek ulaştı.

Spor okulunda incelemelerde bulunan Hanife öğretmen ve arkadaşı çıkışta sıcak havanında vermiş olduğu etkiyle giriş kapısına kadar uzun mesafe yürümek yerine  okulun arka kapısında bulunan kilitli bölümden atlayarak araçlarına ulaşmayı düşündü.  Bazı öğrencilerin ve vatandaşların duvardan atladığını gören Hanife öğretmen Bayan arkadaşının uyarılarına rağmen 1,5 metre yüksekliğindeki duvardan atladı. Atlama esnasında duvarın üzerinde bulunan demir tellerin 1-2 cm lik çıkıntısına yüzüğü takılınca parmağı tüm dokuları ile birlikte koptu.                                    

ZAMANLA YARIŞ 

Yaşanan kısa süreli şokun ardından kopan parmağını da eline alıp çevreden gelen vatandaşların yardımı ile yakında bulunan Sağlık Ocağına getirildi. Kopan parmağa ilk müdahale  sağlık ocağında yapıldı. Kopan parçayı buzun içine koyup dokunun ölmesini engelleyen Sağlık Ocağı personeli “acil müdahale yapılası gerektiğini yoksa parmağı kaybedeceğini söyleyince” Hanife öğretmen bir yakınının tavsiyesiyle Avrasya Hospital’e sevki sağlanan öğretmen hemen acil servise alındı. 

BAŞARILI OPERASYON 

Avrasya Hospital Acil Servisinde yapılan ilk müdahalenin ardından o an ameliyatta olan Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fuat KURŞUN tarafından Hanife öğretmen ameliyathaneye alındı.  Yapılan ilk incelemeler sonunda Op.Dr. Fuat KURŞUN hastanın kopan parmağının çok acil olarak yerine dikilmesi gerektiğini aksi taktirde parmağı kaybedeceğini söyleyince Hanife öğretmen ameliyata alındı.  

Türkiye’de sayılı Mikro Cerrahi merkezlerinden biri olan Avrasya Hospital, Hanife öğretmenin kopan parmağını 10 saatlik uzun bir ameliyatın ardından yerine dikti. Op.Dr. Fuat KURŞUN, ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve hastanın kopan parmağının dikildiğini 1-2 haftalık tedaviden sonra parmağın eski halini alacağını ileri sürdü.  

1-2 HAFTA SONRA ESKİSİ GİBİ OLACAK 

Avrasya Hospital Başhekimi Uz. Dr.Türkan USLU, Hanife öğretmenin kopan parmağının dokular ölmeden buz içinde muhafaza edilerek kendilerine ulaştığını belirtip,  

“ Hastanemizde bulunan Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fuat KURŞUN tarafından yapılan müdahale ile hastanın acil olarak ameliyata alınması gerektiğine karar verdik. Türkiye’deki sayılı Mikro Cerrahi Merkezlerden biri olan hastanemiz 10 saatlik uzun bir ameliyatın ardından hastanın kopan parmağını yerine dikmeyi başardı. Tabi hastanın bizim hastanemize gelmesi kendisi için büyük bir şans. Kopan parmak aşırı kan kaybı ve hastaneye geliş sırasındaki zedelenmeler göz önüne alındığında yapılaması çok zor bir cerrahi müdahale haline gelmişti. Biraz daha geç gelinmesi durumunda hastanın parmağını kurtarmamız oldukça zor olacaktı. Ancak zamanında müdahalemiz ve yapılan başarılı ameliyatla Hanife öğretmenin kopan parmağı 1-2 haftalık düzenli tedaviyle eski haline gelecektir” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim