Sezon açılış programı, 7 Ekim saat 19.00’da başlayacak.

Zeytinburnu Belediyesi’nin marka kuruluşu Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, yeni kültür sanat sezonuna M. Lütfi Şen’in küratörlüğünde, Haluk Perk koleksiyonundan hazırlanan “15 Temmuz’a Saygı Hâkimiyet-i Milliye Timsali Bayrak” sergisi ile merhaba diyecek. Sergi açılışının ardından, Yansımalar grubunun vereceği konserde ise davetliler keyifli dakikalar geçirecek.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Yeni sezonda ZKS

Bugüne kadar düzenlediği etkinliklerle marka bir kurum haline gelen Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde bu yıl, Esat Kabaklı, Eşref Ziya Terzi gibi sanatçıların; Yansımalar ve Sultaniyegâh Sesler gibi grupların yanı sıra, İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu da periyodik konserler verecek.

Yeni sezonda iki yeni meclis, söyleşi ve seminerler!

Her sezon birbirinden kıymetli sanatçı, şair, yazar, düşünce insanı ve akademisyenleri konuk eden Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinin seminer ve söyleşi kadrosu, yeni sezonda edebiyat ve düşünce dünyasının nabzını tutmaya devam edecek.

Yeni sezonda, Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, “Çok-Kutuplu Bir Dünyanın Eşiğinde” eleştirmen Ömer Lekesiz, “Fotoğraflarla Kudüs’ün Hikayesi”, Prof. Dr. Ekrem Demirli “Mantıku’tTayr Okumaları”, Prof. Dr. Teoman Duralı ile “Medeniyet Tarihi”,  Prof. Dr. Sadettin Ökten ise “Şehir ve Medeniyet” seminerleriyle dinleyicilerle buluşacak.

Edebiyat alanında ise,  İsmail Kılıçarslan “Şiir Meclisi”, Aykut Ertuğrul “100 Yüze İmza Söyleşi”, Hüseyin Su “Bir Hayat Bir Hikâye” söyleşileriyle yer alacak.

Gökdemir İhsan’ın moderatörlüğünü yürüteceği  “8 Meclis: Düşünce” etkinliğinde ise, sezon boyunca Türk düşüncesinin imkânlarının, düşünce dünyamızdaki kırılmaların ve bugün içinde bulunduğumuz ahvalin masaya yatırılacağı ve benzeri meseleler derinlemesine irdelenecek.

Tanburi Cemil Bey anılacak

Türk müziğinin dehası olarak kabul edilen Tanburi Cemil Bey, vefatının 100. yılında, 28 Ekim Cuma akşamı saat 19.00’da, Beşir Ayvazoğlu, Mehmet Güntekin, tanburi Murat Aydemir ve İncila Bertuğ’la anılacak.

Cemil Meriç Sempozyumu

Mütefekkir Cemil Meriç ise, doğumunun 100. Yılı dolayısıyla sezon içerisinde düzenlenecek “Cemil Meriç Sempozyumu”yla anılacak. Sempozyuma, Türk düşünce dünyasının önemli akademisyenleri ve yazarları konuşmacı olarak katılacak.

 Sahn-ı Semân'dan Dârülfünûn'a Osmanlı'da İlim ve Fikir Dünyası sempozyumunun ikincisi düzenlenecek

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliği ile düzenlenecek "Sahn-ı Semân'dan Dârülfünûn'a Osmanlı'da İlim ve Fikir Dünyası" sempozyumunda 17. yy Osmanlı fikir dünyası bütün boyutlarıyla ele alınacak.

3. Uluslararası Göç Sempozyumu

Yerelden, küresele; göç, mültecilik ve yerel yönetimler... İstanbul'da göçün merkezi konumundaki Zeytinburnu'nda, Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen Uluslararası Göç Sempozyumu'nun bu sezon üçüncüsü gerçekleştirilecek.

Hikaye devam ediyor

Zeytinburnu, yeni sezonda bir kez daha öykünün başkenti olacak. İlki geçen yıl edebiyatseverlerle buluşan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, bu yıl yine  yurtdışından ve yurtiçinden otuzu aşkın yazarın katılımıyla mart ayında düzenlenecek.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim