Bahçelievler Mardinliler Derneği Kadın Kolları, İstanbul’da yaşayan Mardinli kadınları Akvaryum gezisinde bir araya getirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Necla AKTÜRK L

2’si Zeytinburnu Nikah Salonu, 1’i de Küçükçekmece Meydanı’ndan kalkan 3 otobüsle Florya Akvaryum’a gelen Mardinli kadınlar, Türkiye’nin en büyük akvaryumunu gezme fırsatını buldular. Çocuklarıyla birlikte geziye katılan Mardinli hanımlar, özellikle köpek balıklarını ilgiyle izlediler ve farklı bir geziye katıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, Mardinliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Arzu Sidal’a teşekkür ettiler.

Arzu Sidal ise, kendilerine bu imkanı sunduğu için İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile dernek başkanları Fuat Bodur’a teşekkürlerini ileterek, “İstanbul bir çok ülkeden daha büyük bir kent. Dolayısıyla birçok insanın evinden işine, işinden evine gitmesi saatler alıyor. Bu yüzden hafta içinde kimse kimseyle kolay kolay görüşemiyor.

Anadolu’da insanların birbirleriyle içli dışlı olması daha kolay olduğu için İstanbul’daki gibi sorun yaşamıyorlar. Bu nedenle bu tür etkinlikleri düzenliyoruz.” dedi. Söz konusu geziler sayesinde birbirini tanımayan, ya da tanısa bile bir araya gelemeyen Mardinli hanımların tanışmalarına, kaynaşmalarına vesile olmaya çalıştıklarını belirten Arzu Sidal, önümüzdeki günlerde Mardinli kadınları bir yemekte yine bir araya getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Mardinli hanımlara yönelik yılın ilk gezisi, Feshane’de birlikte yenilen ve ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.


Kaynak :istanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

Editör: TE Bilisim