Karnelerini almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, kapanış töreninde Vali Şahin’i ağırladı. Törene, Şahin’in yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Zeytinburnu Kaymakam’ı Ali Taşkın Balaban, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Zeytinburnu Saniye Sezgin Elmas İlkokulu Müdürü Ali Akıllı, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Kasap, Feruz Kutsal ve çevredeki okul müdürleriyle birlikte bin 277 öğrenci ve aileleri katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Açılış konuşmasıyla başlayan karne töreninde, velilerin heyecanı görülmeye değerdi. Dördüncü sınıf ve ana sınıfı öğrencileri arasında devir teslim töreninin gerçekleştirildiği törende, İlkokul öğrencisinin “öğretmenim” adlı şiiri, velilere ve öğretmenlere duygu dolu anlar yaşattı.

VALİ ŞAHİN: “AMACIMIZ İNSAN YETİŞTİRMEK”

Konuşmasına öğrenci ve ailelerini selamlayarak başlayan Vali Şahin, “Sevgili öğrenciler ve onların değerli aileleri, öncelikle uzun bir yılı birilikte tamamladığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bugün bir kademe daha ilerleyip daha da 
başarılı oldunuz, hepinizi gözlerinden öpüyorum.”dedi. “Amacımız İnsan Yetiştirmek” diyen Vali Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

Bu senenin başarısı sizlere verilen bir anahtardır. Özelikle karnesinde kırık olan evlatlarımız çok üzülmesinler, kendilerinde diğer arkadaşlarında olmayan kabiliyetlerini keşfetsinler. Eğitimin asıl amacı budur. Biz idarecilere, öğretmenlere ve ailelere düşen görev, her çocuğun kabiliyetini keşfedip, hangi yönde topluma yararlı olacaksa öğrencinin o yönünü geliştirip öne çıkarmaktır. Öğretmenlik; şevk, iştirak ve en önemlisi de aşk mesleğidir. Allah’a hamd olsun ki bizim öğretmenlerimiz bunun bilincinde, bunu isteyerek ve bilerek geliyorlar.”

Konuşması sonunda İdarecilere, öğretmenlere, sivil toplum kuruluşlarına, milli eğitim müdürlerine, ailelere ve öğrencilere teşekkür eden Vali Şahin, “Çocukların eksikliklerini, şefkatle onarılacak taraf olarak görün. İnşallah seneye daha başarılı bir eğitim sezonu geçiririz, daha iyi koşullarda daha başarılı bir eğitim öğretim yılı geçiririz.” dedikten sonra tek tek sınıfları dolaşarak, öğrencilere karnelerini dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim