Karakutu 2010 yılında Ceylan Dizdar ve Egemen sancak tarafından Beyoğlu-Tünel kurulmuş alternatif sahne mekanı.Karakutu bilinen formatın dışında Sahne sanatları alanında geniş bir yelpaze üretim yapmayı hedeflemekte.Tiyatro Karakutu 7. sezonunda da aynı şekilde yoluna devam ederek az oynanmış oyunları ve kendi oyunlarını seyirci ile buluşturacak.




“Yaka Paça”, “Benim Adım Anna” ve “Anarşik” isimli geçen sezondan kalma oyunlarının yanı sıra Karakutu'da bu yıl iki yeni oyun daha seyircinin beğenisine sunulacak. Bunlardan biriShakespeare'in ünlü eseri “Macbeth”. Bir iktidar sorununu ele alan oyun günümüzün politik sorunlarını da yakından ilgilendiriyor. Karakutu ekibi, Macbeth’in metninde hiçbir değişiklik yapmamış ancak kurgunun tamamını değiştirmiş. Bu oyunla, Şizofren Kral Macbeth ile Lady Macbeth'in İskoçya’yı nasıl bir sona sürüklediği sahneden aktarılacak.
Bu yıl ilk defa sahneye koyulacak diğer oyun ise “Yangın Yerinde Orkideler”. Altı kişilik bir ekibin hayat verdiği oyun da yine bu günlerde kuvvetli bir biçimde hissettiğimiz toplumların ayrışması üzerine şekilleniyor.

İstanbul Times / Çağla Pekgüleç

İlk defa oynanacak bu iki eserde aslında tam anlamıyla Tiyatro Karakutu'nun misyonunu gösterdiğini belirten tiyatronun kurucusu ve genel sanat yönetmeni Egemen Sancak, ister politik ister sosyolojik olsun, başından itibaren derdi tasası olan işler yapmaya çalışarak, emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Ülkemizde yıllardır süren ve bu dönemde de en üst seviyelerini yaşadığımız ayrıştırıcı, bölücü olayların çözümünün sanat ile olacağını düşünen Sancak, bu konuda başta basının duyarsızlığını vurgulayarak ilgisizlik ve samimiyetsizlikten yakındı.
 
Editör: TE Bilisim