Ramazan çadırında son iftar yapıldı

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında son iftar yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan ayı boyunca yapılan etkinliklere değindi ve “Tüm milletimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında son iftar yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Bir ay boyunca her akşam 2 bin 500 kişinin iftar yaptığı çadırın son gününde de büyük coşku yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yaptığı konuşmada, Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan çadırı geleneğini başlatan belediyelerden biri olduğunu hatırlattı ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı tebrik etti. İftar programının yanı sıra çadırda sosyal ve kültürel etkinliklerin de gerçekleştirildiğine değinen Bakan Dinçer, “Herkesin Mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı çadır kapanış konuşmasında, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklere değindi. Ramazan Çadırı’ndaki iftar programları ve etkinliklerin yanı sıra 22 mahallenin tamamında, komşuluk ilişkilerini de artırmaya dönük gönül sofralarının kurulduğunu ifade eden Çağırıcı, yurt dışında da Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya’da iftar programlarının düzenlendiğini söyledi. Çanakkale Şehitliği’nde de bir iftar organizasyonu yapıldığını hatırlatan Çağırıcı, Ramazan Bayramı’nın güzelliklere vesile olması temennisinde bulundu. Çağırıcı, “Tüm Bağcılarlı hemşehrilerimin ve tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da programa katılarak bir konuşma yaptı. Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan Çadırı uygulaması ile önemli bir iş yaptığına değinen Yurdakul, iftar programına katılanlar başta olmak üzere herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ettiğini ifade etti.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise yaptığı kısa konuşmada Ramazan Çadırı’nın 16 yıl önce başlayan bir gelenek olduğuna değindi ve Bağcılar Belediyesi’ni çalışmadan dolayı tebrik etti. Öztürk konuşmasını, “Milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” diyerek tamamladı.

Program Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin’in yaptığı dua ile sona erdi.

Programa Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Bağcılar Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: TE Bilisim