Türkiye’nin tüm dünyada tanınan bir tatil merkezi olmasında en önemli rolü oynayan illerimizden biri Muğla. Ege Bölgesi’nde bulunan Muğla Ege masalının en güzel hali ile yaşandığı sayısız tatil cennetine ev sahipliği yapıyor ve bu nedenle her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce insan Muğla’ya kendi Ege masallarını yaşamak için akın ediyor. Muğla sanılanın aksine yalnızca yaz aylarında değil aynı zamanda bahar aylarında da ilgi odağı olan bir tatil destinasyonu.

Elbette bu denli popüler bir tatil merkezinin balayı tatillerinin de vazgeçilmez rotaları arasında yer aldığını söylememize dahi gerek yok. Evet, Muğla balayı için de sadece Türklerin değil Avrupalıların hatta Amerikalıların bile tercih ettiği bir lokasyon dolayısıyla Muğla sadece bir tatil cenneti değil aynı zamanda bir balayı cenneti durumunda. Muğla’nın balayı için en fazla rağbet gören yerleri ise Bodrum ve Fethiye. Bodrum uzun yıllardan beri ülkemizin tatil konusunda en fazla tercih edilen destinasyonlarından biri ve bu güzel Ege kasabası balayı için de eşsiz fırsatlar ve birbirinden çekici alternatiflerle dolu. Fethiye ise özellikle son yıllarda giderek yükselen bir popülarite grafiği çiziyor, dolayısıyla Fethiye’nin de balayı konusunda gittikçe daha fazla tercih edilen bir destinasyon haline gelmesine şaşırmamak gerekiyor.

Balayında kendi Ege masalınızı Bodrum’da yazın Ege’nin tartışmasız olarak en güzel yerlerinden biri olan Bodrum yurtiçi balayı planlarının odak noktasında olmayı fazlasıyla hak ediyor. Zira Bodrum’da her tarza, kafaya, hayale uygun sayısız balayı planını gerçek kılma olanağı bulunuyor. Heyecanlı, hareketli bir balayı için Bodrum merkezindeki ya d Gümbet ’teki otelleri tercih edebilirsiniz. Günün her saati canlı ve hareketli olan Bodrum ve Gümbet’te evli bir çift olarak bu canlılığın içine karışıp eğlenceli bir balayı tatili geçirebilirsiniz.

Daha sakin, baş başa kalacağınız bir balayı için tercihinizi Bodrum’un beldelerinden yana, örneğin Turgutreis ya da Gümüşlük gibi dinginliğiyle tanınan noktalarından yana kullanabilirsiniz. Yani emin olun ki Bodrum balayı hayalinizde her ne varsa onu bulabileceğiniz, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebileceğiniz bir destinasyon. Bu nedenle balayı planı yaparken sakın Bodrum’daki balayı otellerine ve alternatiflerine göz atmadan karar vermeyin bizce.

Balayı Bodrum oteller seçenekleri öyle geniş ki emin olun bu seçeneklerden biri yalnızca hayallerinize değil balayı için ayırdığınız bütçeye de gayet uygun olacak. Türkiye’nin en popüler tatil merkezi Bodrum’da balayı yapmanın çok pahalı olduğunu düşünüyorsanız yanıldığınızı bilmelisiniz zira Bodrum balayı otelleri içinde uygun fiyatlı alternatifler de sizi bekliyor.

Hem romantik hem enerjik bir balayı için Fethiye

Yine Muğla’nın en sevilen tatil merkezlerinden biri olan Fethiye de balayı için tercih edebileceğiniz destinasyonlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Son yıllarda özellikle yamaç paraşütü sevdalılarının uğrak noktası haline gelen Fethiye sıradanlıktan uzak, aksiyon ve adrenalinle dolu bir balayı yaşamak için mükemmel bir alternatif. Eğer romantizmi sıra dışılık ile harmanlayıp herkesten farklı ve unutulmaz bir balayı yaşamak isterseniz bizce Fethiye size tüm bu istediklerinizi fazlasıyla sunacak. Fethiye’de balayı otellerinde konaklayarak romantik anlar yaşarken bu popüler tatil merkezinde el ele gezip bir çift olarak muhteşem anlar yaşayabilirsiniz.

Bu arada Fethiye’nin en ünlü doğa harikaları arasında yer alan Ölüdeniz’e, Kelebekler Vadisi’ne de gidebilir ve buralarda yaşayacağınız deneyimlerle balayı tatilinizi çok daha özel ve unutulmaz kılabilirsiniz. Kısacası Fethiye’de balayı yapmayı tercih ederek çok isabetli bir karar vereceğiniz kesin zira bu güzel tatil beldesi yeni evli çiftlerin yaşayabileceği sayısız deneyimle, tadabileceği zevkle ve eğlenceyle dolu.

Balayı otelleri Fethiye ilçesinin farklı bölgelerine dağılmış durumda, yani dilerseniz Fethiye’nin sakin köşelerini tercih edebilir ve eşinizle baş başa dingin bir balayı geçirebilir, dilerseniz daha hareketli ve merkezi konumdaki otellerden birini seçerek yeni evli bir çift olarak hayata karışmanın tadını çıkartabilirsiniz. Hangisini tercih ederseniz edin Fethiye’de yaşayacağınız balayının muhteşem olacağı kesin.

Royal Asarlık Beach Bodrum’un en hareketli ve keyifli noktalarından biri olan Gümbet ’in eşsiz güzellikteki sahiline konumlanmış mükemmel bir otel ve bu otelde yaşayacağınız balayının tadı kesinlikle damağınızda kalacak.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim