Ufuk Koleji’nin öğrencileri Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye’ye yardım eli uzatan Pakistan halkına vefa borcunu ödemeye hazırlanıyor.  Öğrenciler, Cumhuriyet’in 87. yılını kutlayacağımız 29 Ekim tarihine kadar Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım kumbaralarında biriktirdikleri paralarla Pakistan’da yaşanan sel ve deprem felaketleri sonucu hasar görmüş bir okulda yeni bir sınıf inşa edecekler.

29 Ekim’de 29 Kumbara

 1996 yılında öğrenim hayatına başlayan Ufuk Okulları, Cumhuriyet’in 87’nci yıl dönümüne Kimse Yok Mu Derneği’yle işbirliğine girerek yürüttüğü  ‘vefa projesi’ aracılığıyla Pakistan’a Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı yıllarından kalan vefa borcunu ödeyecek.  Proje kapsamında Kimse Yok Mu Derneği’yle işbirliğine giren okul, kendi öğrencilerinin harçlıklarıyla Pakistan’daki bir okula yeni bir sınıf kazandıracak.  Dernek tarafından okula yerleştirilen kumbaralarda biriken harçlıklar, Pakistanlı çocukların eğitimine destek çıkacak. İstanbul’da bulunan 5 okulun her birine yerleştirilen 29 kumbarada biriken cep harçlıkları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında sayılarak Okul Temsilcilerine teslim edilecek. Toplanan paralar Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla ülkedeki bir okula sınıf kazandırmak üzere harcanacak.

 ‘Seferberliğimizin gururunu yaşıyoruz’

 Kurtuluş Savaşı sırasında son derece büyük bir özveride bulunarak Türkiye’ye yardım eli uzatan Pakistan’a olan vefa borcunu ödemek için bu projeye imza atacaklarını kaydeden Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir, “Türkiye olarak yakın geçmişte selin vurduğu Pakistan’a ilk yardım eli uzatan ülke olduk. Tüm ülke olarak onların acılarını yaşadık.  Biz de Ufuk Okulları olarak, öğrencilerimize kazandırdığımız ‘vefa’ duygusu öncülüğünde Cumhuriyetimizin 87’inci yılını kutladığımız bu anlamlı günde onları unutmadığımızı göstermek istedik. 2 Bine yakın öğrencimiz, onların aileleri ve yakınları ile okullarımızın tüm personeli birleşerek onlar için seferber olduk. Seferberliğimiz sayesinde ülkedeki bir okula yeni bir sınıf kazandıracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gurur, öğrencilerimizin eseridir” diye konuştu.

Haber: Nurettin Koç / İstanbul Times / Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim