Bakan neşteri vurdu!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Esenler’e gelerek yeni okul yapılacak alanları inceledi ve buralarla ilgili yaşanan bazı bürokratik engelleri ortadan kaldırdı. Bakan Dinçer, Esenler İmam Hatip Lisesi yeri için de onay verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği Esenler’de yeni okul alanlarını gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Dinçer önce Esenler Belediyesi’ne geldi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul’un derslik sıkıntısı en çok yaşanan ilçelerinden birisi olan Esenler’de bu alanda yürütülen çalışmalar, yeni yapılacak okullar ve bu konuda yaşanan bürokratik engellerle ilgili  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e kısa bilgi verdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ın da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, belediye olarak Esenler’de eğitimin altyapı probleminin çözümü noktasında her türlü fedakârlığı yaptıklarını dile getirdi.

Yer yokluğu sebebiyle yeni okul yapımında bazı sıkıntılar yaşandığına işaret eden Göksu,  kamulaştırmalar ve plan değişiklikleri dahil her konuda Milli Eğitim’e yardımcı olamaya çalıştıklarını anlattı ve, “İlköğretimde 70 bin, orta öğretimde de 12 bin öğrenci olmak üzere toplam 82 bin öğrencimiz var. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 86. Yeni yapılacak okullarla bunu 76’ya düşüreceğiz. Bir an önce başka yeni okulları devreye sokmak için projelerimizi hızlandırmamız gerekiyor” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan da Esenler’in her yıl 8 bin lise mezunu verdiğini ancak, bunların yarısının okul yokluğu sebebiyle başka ilçelerde eğitimlerini tamamladığını hatırlatarak yeni liselere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Engeller aşıldı

Bakan Ömer Dinçer, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ı dinledikten sonra, Esenler’in eğitimle ilgili her türlü problemini çözeceklerini belirtti ve yeni yapılacak okul alanlarını tek tek gezdi. Yapılan inceleme gezisi sonunda Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Tuna Mahallesi’nde kurulacak eğitim vadisinin kamulaştırması için gerekli paranın ahsis edileceğini söyledi. Toplam 22 milyon liranın 4 milyonunun hemen, kalanının da  etaplar halinde verileceğini kaydeden Dinçer, Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yerinin meydana katılmasını, bu okulun Menderes Mahallesi’nde yapılacak 60 derslikli bir okula taşınmasını da kabul etti.

Tekstilkent’e İ.H.L.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Tekstilkent’de Esenler Belediyesi’ne ait 14 bin metrekare alanın eğitim alanına alınmasına, bunun karşılığında Fatih Mahallesi’nde yer alan ve planlarda eğitim alanı olarak ayrılan yerin yeşil alana dönüştürülmesine de onay verdi. Tekstilkent’teki 14 bin metrekare alanda bu sene İbrahim Turhan Lisesi binasının bir bölümünde başlayacak Esenler İmam Hatip Lisesi’nin inşa edileceği, hiç parkı bulunmayan Fatih Mahallesi’ndeki yeşil alanda da 7 bin metrekarelik bir çocuk parkının yapılacağı öğrenildi.

Aksoy İ.Ö.O. yıkılacak

Bakan Ömer Dinçer O. Reis Mahallesi’ndeki Aksoy İlköğretim Okulu’nda da incelemelerde bulundu. Dinçer, depremden önce yapılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan bu binanın da yıkılarak, yerine daha fonksiyonel yeni bir okul binasının yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Esenler’i gezisini değerlendiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler’in, Esenlerli öğrencilerin ve velilerin faydasına olan bir çok projemiz basit bürokratik engeller sebebiyle yavaş yürüyordu. Hepsini Bakanımıza izah ettim. Kendisi de bizzat söz konusu sıkıntıları yerlerinde gördü. Ve önümüzdeki tüm engelleri kaldırdı. Esenler halkı adına kendisine teşekkür ediyorum. Eğitim adına Ramazan bereketi yaşadık” dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim