Aygüller’den Muhteşem Aşure Programı

Aygünller Restoran sahibi Nusret Aygüller’in yedi yıldır yaptığı aşure programı bu sene muhteşem geçti.Başakşehir 4.Etap’ta bulunan ve ilçenin bir çok sosyal aktivetesinin yapıldığı bir restoran olan Aygüller 7.sini yaptığı “Geleneksel Aşure Günü”ne ilçe protokolü damga vurdu.

Başakşehir Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

 

Başakşehir ilçe Müftüsü Ahmet Bilgi yaptığı konuşmada aşure günü ile alakalı özlü bir sunum yaptı. Sunumun ardından vatan ve milletin selameti için dua eden müftü Bilgi’nin konuşmasından sonra aşure ile alakalı izlettirilen sinevizyon gösterimi de dikkatli bir şekilde izlendi.

Programın sunucusu nar taneleri ile aşure kazanı üzerine çizilen ay yıldızlı bayrakla süslü aşurenin dağıtımı için, Ak Parti ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu,CHP ilçe başkanı Özgür Karabat,Saadet partisi ilçe başkanı Yusuf Güşen,Başakeşehir ilçe emniyet müdürü Ekrem Güneysi,ilçe müftüsü Ahmet Bilgi,eski disk başkanı Rıdvan Budak ve İstanbul Times gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’ in sahneye davet edilmesi ile başlayan aşure dağıtımı renkli görüntülerin oluşmasına sahne oldu.

Mekan sahibi Nusret Aygüller kısa bir teşekkür konuşması yaptı

Nusret Aygüller yedi yıldır düzenli olarak yaptıkları aşure etkinliklerinin bu seneki programına katılan tüm katılımcılara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Katılımın yoğun olması ve ilçe protokolünün üst düzeyde ilgi gösterdiği Aygüller ‘in aşuresi mekan sahibi Nusret Aygüller’i keyiflendirdi.

Kerbela ilahisi ve Semazen gösterisi aşureye renk kattı

10 Muharrem de 1371 yıl önce şehit edilen peygamber torunu Hz.Hüseyin ve 72 müslüman’ın acısını anlatan ilahi okunurken tüm katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. Aşure ile direkt alakası olmazsa da canlı olarak icra edilen semazen gösterimi de katılımcıların dikkatle izlediği diğer bir görüntü oldu.

Kimler Katılmıştı ?

Adalet ve Kalkınma partisi Başakeşhir ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu,CHP ilçe

başkanı Özgür Karabat,Saadet Partisi ilçe başkanı Yusuf Güşen,ilçe müftüsü Ahmet Bilgi,eski disk başkanı Rıdvan Budak,İlçe emniyet müdürü Ekrem Güneysi,İstanbul Times gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner,araştırmacı yazar Cemil Tokpınar  başta olmak üzere çok sayıda tanınmış işadamı ve bürokrat ile birlikte yediden yetmişe çok sayıda Başakşehir halkı “Geleneksel 7.Aygüller Aşuresine ” katıldı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim