Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği ekipleri, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 11 gün önce Munzur Nehri'ne düşerek kaybolan Engin Eroğlu'nu (28) arama çalışmalarına katıldı.

Hareket halindeki yolcu otobüsünün açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü tespit edilen Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları devam ediyor. 7 ilden, 200 kişilik ekiple karadan ve havadan süren çalışmalara destek vermek amacıyla yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği Ekipleri, Tunceli’ye ulaştı. Munzur’daki arama çalışmaları ise devam ediyor.

“Sivil Savunma Ekiplerimiz Bölgede”

Tunceli’deki kayıp vakasını titizlikle takip ettiklerini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Engin Eroğlu isimli vatandaşımızdan günlerdir bir haber yok. Böyle bir vakada bizlere de elimizden geleni yapmak düşüyor. Belediyemizin sivil savunma ekiplerini oradaki ekiplere destek olması amacıyla Tunceli’ye yönlendirdik. Sivil savunma ekiplerimiz, enkaz-kayıp arama kurtarma ve sualtı arama kurtarmada profesyonel görev yapan bilinçli ekipler. Yalnızca Küçükçekmece’ye değil tüm Türkiye’ye hizmet veriyorlar. Vatandaşımızın en kısa zamanda bulunmasını temenni ediyorum. Ailesine sabır diliyorum” diye konuştu.

Cep Telefonu Kayıtları Doğruladı

Ovacık'tan İstanbul'a giden bir kişi, yolda cep telefonuyla çektiği manzara görüntülerini izlerken, seyahat ettiği otobüsün açılan bagaj kapağının bir kişiye çarpıp, Munzur Nehri'ne düşmesine neden olduğunu gördü. Bu kişinin savcılığa teslim ettiği görüntülerden yola çıkılarak nehre düşen kişinin Engin Eroğlu olduğu saptandı.

7 İlden 200 Kişilik Ekip, Eroğlu’nu Arıyor

Eroğlu’nun Munzur Nehri'ne düştüğü belirlenmesiyle arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştı. Ankara, Bingöl, Diyarbakır, Kayseri, Şırnak, Elazığ ve Tunceli'de görevli 200 kişilik ekip arama çalışmalarını 45 kilometrelik alanda sürdürüyor. Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma ekiplerinin yanı sıra Jandarma arama kurtarma timleri Munzur Nehri'nde, AFAD, karayolları, DSİ, itfaiye, polis ve jandarma özel harekat ekipleriyle UMKE, dağcılar ve çok sayıda gönüllü ise arazide arama yapıyor. Kızılay ise bölgeye getirdiği araçta arama çalışmalarına katılan ekipler için yemek ve içecek sağlıyor.

Yoncalı köyünde çobanlık yapan Engin Eroğlu, 15 Haziran günü öğle saatlerinde, hayvanlarını otlatmak üzere evden ayrılmıştı. Hayvanların akşam köye başıboş dönmesi üzerine ailesi, telefonla aradığı Engin'e ulaşamayınca kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri ile UMKE sevk edildi. Bölgede yapılan aramalarda, Munzur Nehri kıyısında, Eroğlu'na ait cep telefonu ve şapka bulundu. Engin'in bulunması için aramalar bu bölgede yoğunlaştı.

Editör: TE Bilisim