Başbakan Davutoğlu Diyarbakır’dan telekonferansla YKB’ye bağlanarak Tokatlılar’a seslendi.Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tokatlılar Konfederasyonu (TOKKON) tarafından gerçekleşen etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Tokat Milletvekili Zeyid Arslan, Tokat Valisi Cevdet Can, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları, AK Parti Milletvekili Adayları Harun Karaca, Özlem Zengin, Tülay Kaynarca, Afşin Yazıcıoğlu, Uğur Işılak, TOKKON Başkanı Mehmet Salih Ün ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen binlerce Tokatlı vatandaş katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Diyarbakır’dan telekonferansla salona bağlandı.

İstanbul Times Haber Merkezi

TOKATLILAR SANDIKTA DESTAN YAZACAK

Tokatlı vatandaşların sevgi gösterileri ve tezahüratları arasında bir konuşma yapan Davutoğlu, “Fiilen orada olamasam da aklım ve kalbim orada. Tokat mitingi en coşkulu geçen mitinglerimizden. Buradan gördüğüm kadarıyla İstanbul’daki Tokatlılar da Çanakkale’ye giden 15’liler kadar heyecanlı. Eminim Tokatlılar 7 Haziran’da sandığa gidecek ve destan yazacak” dedi. Alkışlarla Başbakan’ın sözünü destekleyen vatandaşlar ise ‘Evet’ diye bağırarak Başbakan’a karşılık verdi.

“7 HAZİRAN’A SADECE BİR SEÇİM DİYE BAKILAMAZ”

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise yüzde 63 oyla Tokatlıların Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığını hatırlatarak, “Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Akdoğan 7 Haziran’a sadece bir seçim gözüyle bakılmayacağını da belirterek, bir tarafta eski Türkiye’yi geri getirmek isteyenlerin, diğer tarafta ise yeni Türkiye’yi kurmak isteyenlerin olduğunu söyledi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

MİLLET BU OYUNU BOZAR

“Şimdi kaos planını devreye soktular. HDP’yi devreye soktular. HDP, darbeci odaklar, çözüm sürecinin düşmanı paralelciler kol kola girdiler. Hepsi bir araya geldi. Ancak bizim yanımızda ise sadece millet var. Millet bu oyunu bozar. Türk askerine kurşun sıkandan hiç Türkiye’nin partisi olur mu? Kürtlerle ilgili ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Bugün çözüm sürecini yapabilecek olan sadece Ak Parti’dir. Onlar yeter ki Ak Parti kaybetsin, Türkiye de kaybederse kaybetsin diyorlar. Milliyetçilik lafla olmaz. Onlar 70 yılda bir piyade tüfeği yapamamışlar. Biz ise piyade tüfeğimizi, askeri gemimizi yaptık. Savunma sanayinde kendin üretebilirsen başın dik gezebilirsin ancak.”

“YAPILANLARA BAKARAK DESTEK OLUYORSUNUZ”

Harun Karaca ise yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri destekten dolayı Tokatlı vatandaşlara teşekkür etti. Sivaslı olmasından dolayı Tokat insanını iyi tanıdığından bahseden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Biz Anadolu çocukları insana, hep bir ve alemin çocukları olarak bakıyoruz. Sinan Erdem’i hınca hınç doldurduğunuza şahit oldum. Sizlerin sadece hemşerilik yapmadığınızı biliyorum. Siz AK Parti’ye destek olurken yaptıklarına bakarak destek oluyorsunuz” dedi.
Etkinlikte sanatçılar; Orhan Hakalmaz, Nejdet Kaya, Züleyha, Doğuş, Mihrican Bahar, Ayşegül Pınar da sahne aldı. Milli İrade Klibi büyük alkış alırken, Hey 15’li Özel gösterimi ise herkesi duygulandırdı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim