“Basında Aşık Veysel ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel” başlıklı sergide Ara Güler, Fikret Otyam, İsa Çelik, Ozan Sağdıç, Ergun Çağatay ve Mustafa Türkyılmaz’ın fotoğrafları yer alırken, Anadolu Ajansı arşiviyle Orhan Peker’in Aşık Veysel desenine de yer verildi.

AŞIK VEYSEL’İN TORUNU DA KATILDI

Aşık Veysel’in ilk kez görülecek fotoğraflarına ev sahipliği yapan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışına Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe de katıldı. Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Salih Çevik açılışta yaptığı konuşmada, Aşık Veysel’in ülkemizin yetiştirdiği nadir şahsiyetlerden biri olduğunu söyleyerek, “Büyük ozan, önemli sanat erbabına Allah’tan rahmet diliyorum. Biz onu bu özel fotoğraflarıyla anmak istedik” diye konuştu.

“ONUN SOYUNDAN GELMEK BÜYÜK ZENGİNLİK”

Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe, Aşık Veysel’in güzel bir miras bıraktığını söyleyerek, "Bu kültürel mirasın temsilcisinin soyundan gelmek de manevi anlamda çok büyük bir zenginlik. Bundan gurur duyuyorum. Şu anda geçtiğimiz süreçte çok üzücü olaylar yaşıyoruz. Buna rağmen bu tür etkinlikleri de yürütmek zorundayız. Kalbimizin bu tarafı o anlamda kırık, ama bunları da yapmak zorundayız. Çünkü bu halk kültürü, yüzyıllardan bu yana gelmiş bir kültür. Bizler de bunların elçileri olarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Kültürümüz yok olursa, inancımız yok olursa toplum da yok olacaktır. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz ve ekibine de bu anlamda teşekkür ediyorum" dedi. Sergi, 17 Nisan’a kadar CKSM’de izlenebilir. 
Editör: TE Bilisim