Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda geniş bir katılımla gerçekleşen akşam yemeğine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları Recep Şencan ile Mehmet Kaplan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başar, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Korhan Erkanlı ile pek çok sağlık çalışanı ve ailesi katıldı.
“YÜKSÜNMEDEN İŞLERİNİ YAPIYORLAR”
Programda söz alan Harun Kaya, “Küçükçekmece 761 bin nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi. Hizmetlerinden dolayı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hemşirelerimiz de çok özverili bir iş yapıyorlar. Bizim bakamadığımız yaralara hiç korkmadan tereddüt etmeden müdahale ediyorlar. Bu kutsal mesleği yaptıkları için de onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
“HEMŞİRELER BİZİM KIZKARDEŞLERİMİZ”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Başta Mustafa Kemal olmak üzere, bizim çocuklarımız yetim kalmasın diye çocuklarını yetim bırakan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim bu vatanın bu bayrağın kıymetini bilmeyi bizlere nasip etsin. Hemşire kız kardeş demek. Onlar bu ülkenin kız kardeşleri. Sizler bizim insanımıza şefkat gösteriyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
“SAĞLIK ELDEN GİDİNCE KIYMETİ ANLAŞILIR”
Habibe Çiftçioğlu Başar da hemşirelerin haftasını kutlayarak, “Her insan her şeyden önce sağlığa ihtiyaç duyar. Ne zaman sağlığınız elden gider, o zaman sağlın kıymeti anlaşılır. 36 saat nöbet tutan hemşirelerimiz bunu severek yapıyor. Bu nedenle onlara gıpta ediyorum” diye konuştu.
“HEMŞİRELER HİÇ FARK GÖZETMEZLER”
Korhan Erkanlı da Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında, “Sağlık, bir toplumun en önemli ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyacı sağlayan en önemli meslek ise hemşireliktir. Hemşireler hiçbir fark gözetmeksizin insanları sağlığına kavuşturmak için uğraşır” dedi.
“TEMEL BAŞKAN’A TEŞEKKÜRLER”
Akşam yemeğinin ardından hemşireler Celal Bakar ile Adile Kurt Karatepe solistliğinde sahne alan orkestra eşliğinde eğlendi. Hemşire Fatma Sayer (26) ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek minnetlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Belediye başkanımızdan ve belediyemizin hizmetlerinden çok memnunum. Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nin arka tarafında oturuyorum. Menekşe Deresi Projesine bayıldık. Dört gözle yapılmasını bekliyorum.”
Protokol konuşmalarının ardından meslekte 25 yılını dolduran hemşirelere plaketleri takdim edildi. Program sonunda ise Doç. Dr. Korhan Erkanlı, katkılarından dolayı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek plaket verdi.  
Editör: TE Bilisim