T.C Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü Başkanlığı ve Küçükçekmece Belediyesi’nin işbirliği ile Bosna Hersek’te açtığı sergiyi gezen Emine Erdoğan, yazma eserler hakkında bilgi aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kul ile Allah arasındaki mistik ilişkinin söz, yazı ve ritüel kalıplarına dökülerek anlatıldığı serginin açılışını yapan Emine Erdoğan, sergide bulunan eserleri büyük bir ilgiyle inceledi.

“KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Erkan Doğanay’ın kuratörlüğünde açılan sergiyi gezerek Erkan Doğanay ve sanatçıları tebrik etti. Karadeniz, “Küçükçekmece Belediyesi olarak Bosna Hersek ile kültür köprüsü kurmaktan dolayı çok mutluyuz. Kültür-sanat çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

“Mistik Işık” başlıklı sergi çeşitli “objeler” ve bu objelerden yola çıkılarak, dervişlere ait oldukça zengin semboller dilinin günümüzdeki karşılığını sunuyor. “Mistik Işığı”nı çalışmaları ile aralayan çağdaş sanatçılar ise şunlar; Fahrünissa Zeid, Cevat Dereli, Erol Akyavaş, Balkan Naci İslimyeli, Ergin İnan, Mehmet Günyeli. Söz’den Yazı’ya, Yazı’dan Resme geçişin tematik ve sembolik izlerinin güncel yorumlarla günümüz sanat izleyicisinin algısına sunulduğu, Sufilikle ilgili Objeler, Halk Sanatı ve Çağdaş Sanat örneklerinin yer aldığı sergi 15 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim