Okul öncesi eğitime büyük önem veren ve göreve geldiği yıl 1 olan kreş sayısını, 14’e yükselten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğinde düzenlenen Ankara gezisine; Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Nazlı Enif Dipşar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, 90 kreş öğrencisi, aileleri ve kreş öğretmenleri katıldı.

Ankara Gezisi kapsamında öncelikle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir ziyaret edildi. Kartal’da aldıkları çağdaş ve laik eğitim çerçevesinde yetişen minikler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk Milleti’nin önderi Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda duygu dolu anlar yaşadı.

Minik öğrenciler, Anıtkabir’den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. Kreş öğretmenleri, ziyaretler sırasında 6 yaş gurubu kreş öğrencilerinin anlayabileceği şekilde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve ülkemizin yönetim şekli olan Cumhuriyet hakkında çocuklara bilgi verdi.

Ankara gezisine katılan öğrenci velileri, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı nesillerin yetiştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim