Kartal Belediyesi’nin çocukları bilimle buluşturmak üzere başlattığı proje kapsamında bir ay boyunca Kartal’ın dört farklı mahallesine kurulan,  2500’in üzerinde  çocuğun ziyaret ettiği Planetaryum ( Keşif Küresi ) ile çocuklar uzayın derinliklerindeki bilinen bilinmeyen tüm gerçekleri yakından görme fırsatı elde ettiler.

İstanbul Times Haber Merkezi



Keşif Küresini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar da ziyaret ettiler. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün önderliğinde bilimsel, çağdaş eğitim anlayışı ile hizmet veren çocuk gelişim merkezlerinin minikleri, uzayın derinliklerini keşfettiler. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocukların geleceklerinin şekillenmesinde ve farklı bakış açıları oluşturması adına farklı deneyimlerin önemine vurgu yaptı. Kartal’da 1 olan kreş sayısını 11’e çıkarttıklarını belirtti ve bu tarz yenilikçi uygulamaları ve projeleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Kubbe şeklindeki bu yapıda görüntüler kubbenin her tarafına yansıtılmış ve öğrenciler 360 derecelik açıdan 3 boyutlu olarak gök cisimlerinin yansımalarını, hareketleri ve zamana bağlı olarak gösterdikleri değişimlerini yakından görme fırsatı elde eden çocuklar, hem eğlendiler hem de görkemli sanal uzay yolculuğu ile değerli bilgiler öğrendiler. Gezegen evi olarak da bilinen “Planetaryum” ile yaşadığımız gezegen, güneş sistemleri, hava olayları, yıldızlar ve uzay hakkında çocuklarımızda  merak uyandırmak, farkındalık kazandırmak ve keşif yönlerini geliştirmek amacı ile geliştirilen proje çocukların da yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim