Kartal Belediyesi KARYAPSAN A.Ş tarafından üretilen asfaltlar belediyece planlanan noktalarda serme işlemleri sürüyor.Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz Kartal’da belediye ait yollarda çalışmaların devam edeceğini, vatandaşların ulaşım amaçlı kullanılan yollarda sorun yaşamaması için gereken dikkati gösterdiklerini ifade etti. 

İstanbul Times Haber Merkezi


OKULLARIN BAHÇE DÜZENLEMELERİ

 

Soğanlık Orta Mahalle’de bulunan Medine Tayfur Sökmen İ.Ö.O içerisindeki bulunan tüm kilit taşları ve bordürler sökülerek, asfalt kazıma işlemi yapıldı. Atatürk büstü etrafındaki betonlar kırıldı. Okulun içerinde çıkarılan yaklaşık 100 m3 hafriyat taşındı. Ağaçların olduğu kısımda ise Öğretmen ve velilerin oturabilecekleri yerlerin tanzime devam ediliyor.

Ayrıca Uğur Mumcu Mahallesinde bulanan Demir Sokak okul yolu oluşu nedeniyle eksik olan kaldırım taşlarının tamamlanması için çalışmalar yapıldı. Arazinin eğiminden kaynaklanan durumdan dolayı sokağa 30 metre uzunluğunda 2 metre boyunda istinat duvarının örülmesi sağlandı.

 

Yakacık Hürriyet Mahallesinde bulanan Yıldız İşçimenler İlkokulu arkasında bulanan Kırca Sokakta ise asfaltlama çalışmaları yanında çöken baca ve ızgaralar da tamir edildi. Ayrıca burada bulanan İlkokul ve Ortaokul arkasındaki yolun dolgusundan dolayı Demir Sokak ile Yeşil Sokağın birbirine bağlanması ve yolun genişletilmesi çalışmaları için iş makineleri ile hafriyat alımına başlanmış ve yolun tamamlanması ardından asfaltlaması  çalışmaalrı da yapılacağı açıklandı.

 

Kızılay Yaşlı Bakım Evi  
Son yağan yağmurların su baskınlarına yol açması dolayısı ile suyun yönünü değiştirme işi yapılarak sorun ortadan kaldırıldı. Ayrıca Bakım evinin etrafında bulanan yaklaşık 50 metrelik kaldırımların değişimi de  yapıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim