Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Nuran Keriş, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, yazar Tamay Önal Polat, Kartal’ın mahalle muhtarları ve Kartallı kadınlar katıldı.

 

“Kadınlara Özgürlüğü Veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmet ve Şükranla Anıyorum”

 

Etkinlik kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem sahneye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Erdem, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önem ve haklara vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “8 Mart kadınların; eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak erkeklerle eşit haklara sahip olduklarını niteleyen özel bir gündür. Kadınlar; çınar ağacı gibidir, insan olabilene gölgesi yeter. Kadınlar; ev kadını, iş kadını bazen de bir kahraman olabiliyor. Kocaman yüreklerine tüm evren sığabiliyor. Kadınlar; yaşamın en güzel rengidir ve o renkleri soldurmamak gerek. Kadın olarak bugün özgürce burada bulunabilip konuşmalar yapabiliyorsak, bunu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğüne ve kadını yüceltmesine borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider yetiştirdiği için annesi Zübeyde Hanım’ı da rahmetle ve minnetle anıyorum. Son olarak Afrin’de şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine de sabırlar diliyorum.”

 

Nejla Erdem’in ardından mikrofonu alan Yazar Tamay Önal Polat, ilk olarak Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Eşi Feray Öz’ü sahneye davet ederek kendisine imzalı kitabını hediye etti. Kitap için teşekkür ederek bir an önce okumaya başlayacağını belirten Feray Öz, katılım sağlayanlara da ayrıca teşekkür ederek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladı. Feray Öz’ün ardından konuşmasını gerçekleştiren Polat, “Türkiye’nin aydınlıklarına aydınlıklar eklemek için her zaman yanımızda olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e öncelikle bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyorum. Bugün burada olmamızı sağlayan, vatanın, milletin ve kadınların bağımsızlığı için mücadele etmiş Büyük Önder Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

 

Kartal Belediyesi CHP Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim ise, “1900’lü yıllarda New York’ta yaşanan trajik olaylar sebebiyle yaşamlarını yitirmiş kadınların, bizlere bıraktığı haklar tartışmasız çok kıymetli…

Onların mücadelesi önünde saygıyla eğiliyor, onları şükranla anıyorum. Buradan Kartal Belediye Başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. 8 Mart’ta Kartal Belediyesi’ndeki tüm kadın personel izinliydi, sosyal demokrat anlayışta kadın, her zaman el üstünde tutulur.” ifadelerini kullandı.

 

 

Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem’e katkılarından dolayı teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti. Yüksel yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Sevgili dostlar, bugün burada çok anlamlı bir program izledik. Başta Kadın Kolları Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm kadınlar, bir değerdir. Hayatın her alanında bu değerler olmalı. Kadınların olduğu tüm alanlarda başarı gelecektir. Sizin olduğunuz her yer daha güzel…”

 

Dans Gösterisi ve Kadınlar Orkestrası Katılımcılardan Tam Not Aldı

 

Etkinliğin devamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili sokak röportajları ve barkovizyon gösterimi yapılırken, Agon Dans Topluluğu ve Kartal Belediyesi Kadınlar Orkestrası sahne aldı. Agon Dans Grubu, Amerika’da dokuma fabrikasında haklarını savunurken yakılarak öldürülen işçileri, dans gösterisiyle canlandırarak seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Dans gösterisinin ardından Kartal Belediyesi Kadınlar Orkestrası da birbirinden güzel eserler seslendirdi. Koronun performansı dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Geçen yıl vefat eden Kartal Belediyesi personeli Dünya Mete’nin anılması ise duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

Programın sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Nuran Keriş ve Gökhan Yüksel tarafından Kartal Belediyesi Kadınlar Orkestrası Koro Şefi Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Koro Eğitmeni Selim Özdemir, Agon Dans Gurubu ile CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem’e çiçek ve plaket takdim edildi. Program hep birlikte söylenen İzmir marşıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim