Kartal Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Resul Özdemir, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri Mehmet Tirgil, Gökhan Yüksel, Kartal Milli Eğitim Şube Müdürleri Nurullah Sakin Güzel, Tuncay Oruç, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve kursiyerleri katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kartal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Resul Özdemir, kursiyerlerin yıl boyunca aldığı eğitimleri başarılı şekilde tamamladıklarını belirterek halk eğitim merkezinin meslek edindirmedeki önemine değindi ve destekleri için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ekibine teşekkür etti. Kartal Milli Eğitim Şube Müdürü Nurullah Sakin Güzel de halk eğitim merkezinde yetişen insanların kültürlerini yaşattığını, eğitim alan öğrencilerin birer sanatçı olduğunu söyledi. Güzel, halk eğitim merkezinin çalışmalarına destek ve katkı veren Kartal Belediyesi’ne de teşekkürlerini iletti.

“Kartal halkı her şeyin iyisine layıktır”

Tören öncesinde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’ de Kartal’ın Anadolu’nun tüm özelliğini içinde saklayan bir yelpazeye sahip olduğunu söyledi. Gürer konuşmasında “Kültürümüz, gelenek ve göreneklerimiz çok önemlidir. Kartal bir Anadolu. Anadolu’nun tüm güzelliklerini içinde saklayan geniş bir yelpazeye sahip. Kültürümüzün ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkaran kadınlarımızdır. Kadınlarımızın emeği ve göz nuru ürünleri sergileniyor. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın tüm değerlerini sergileyebilecek ortamlar yaratmak bizim sosyal belediyeciliğin bir gereğidir. Belediyecilik, binalar yapmak ve çöp toplamak değildir. Belediyecilik, sizlerin de katkılarını sağlayarak çocuklarımızın özgürce oynayabilecekleri ortamları yaratmak ve kadınlarımızın daha özgürce toplum içinde yaşayabilecekleri ortamlar sağlamaktır. Kartal halkı her şeyin en iyisine layıktır. Burada bizlere hertürlü enstrümanı başarıyla çalarak sunan, folklor gösterisi sergileyen ve el emeği göz nuru becerilerini sergileyen kursiyerlerimize, kültürümüzü yaşattıkları için teşekkür ediyorum ve bu güzelliklerin hayatlarında hep yer almalarını temenni ediyorum. "dedi.

Açılış öncesinde, Kartal Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan kursiyerlerin keman, ney, bağlama, gitar, dans ve folklor gösterileri izleyiciler tarafından bol bol alkış aldı. Ayrıca Kartal Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu okuma yazma kursunda eğitim alarak okuma yazmayı öğrenen Havva Bektaş’da kendi yazdığı yazıyı okuyarak okuryazar olmasını sağlayan ve kendisine emeği geçenlere teşekkür etti. Gösterinin sona ermesiyle serginin açılış kurdelesi kesildi ve kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Ayrıca kursiyerlerin yaptıkları birbirinden lezzetli ev yapımı ürünlerde misafirlere ikram edildi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim