Dünya Çevre Günü etkinliklerine Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Şirket Yöneticileri, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Birim Müdürleri, Kartal ADD Şube Başkanı Kemal Arslan, mahalle muhtarları, çevreci dernek ve kurumlar, Kartal sınırları içinde bulunan okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri ile Kartallı vatandaşlar katıldı. Kartal Meydanı’nda bir araya gelen çevreciler,

“Temiz Bir Çevre İstiyoruz, Kartal’ı Seviyoruz, Çevreyi Temiz Tut, Çevreni koru, Temiz Bir Dünya İçin El Ele, Bu Dünya Hepimizin” sloganlarıyla festivalde çalışmalarını sergiledi.

Programda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ağaca, çevreye ve yeşile verdiği önemi anlatarak “Öğretmenlerimizi ve çocukların ailelerini, kurum ve kuruluşlarımızı kutluyorum. Bu tür etkinliklere gelerek çocuklara çevre bilincini aşılıyorlar. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan da, 5 Haziran Çevre Festivali’ne katılan herkesi tebrik ederek şunları kaydetti:

“Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, çok önemli bir programı dolayısıyla katılamadı, sizlere selamlarını sevgilerini iletiyorum. Herkesin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum. Çevreye çok duyarlı bir Belediye Başkanımız olduğu için de Kartallılar olarak kendimizi çok şanslı görüyoruz.” dedi.

Dünya Çevre Günü Dans ve Müzikle Kutlandı.

Festival kapsamında minik öğrenciler, atık malzemelerden oluşan giysilerle defile sunarken, Özel Kıraç Okulu öğrencileri de çevre temalı dans gösterileriyle büyük beğeni topladı. Ardından Era Koleji öğrencileri katılımcılara müzik ziyafetiyle doyumsuz anlar yaşattı. Ayrıca tek kişilik orkestra, mini konser gibi çeşitli sahne performansları festival etkinliğine renk kattı.

Editör: TE Bilisim