Kağıthane Belediyesi’nin 15-16-17 Mayıs tarihleri arasında Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlediği Gençlik Festivali’nde Gece Yolcuları sahne alacak en sevilen şarkılarını gençler için söyleyecek.

Gençlerin yoğun katılımıyla başlayan festival açılışında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken, siyasi partiler ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve üyeleri, üniversite temsilcileri, öğretmenler de yer aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Üniversite müzik gruplarının da yer aldığı festivalin ilk gününde yeni sesler keşfedildi. Şehrin en sevilen yeşil alanlarından olan Hasbahçe’de düzenlenen festivalin ilk gününde kısa bir konuşma yapan Başkan Kılıç, ’Gençlik Meclisimiz ile birlikte ikincisini düzenlediğimiz festival, geçen yıla göre çok daha kapsamlı bir hale geldi. Bugün 16 üniversitemiz burada bulunuyor, sivil toplum kuruluşları burada. Biz bu vadinin eğitim, bilişim vadisi olacağını söylemiştik. Değişim çok hızlı bir şekilde gerçekliyor. İki üniversitemiz burada eğitim vermekte. İki üniversitemiz de birer kolej hizmetime açacak. Haliç Üniversite Tıp Fakültesi’ni de ilçemize taşıyacak. Gençlik Meclisimiz üniversitelerin burada bulunmasını bir fırsata dönüştürüyor. Üniversitelerimizle birlikte birçok etkinlik, çalışma sürdürüyor.’ şeklinde konuşarak gençlere iyi eğlenceler diledi.
Gençlerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, ‘İlçemizde üniversite ile gençliği buluşturan bu güzel festivalde sizlerle birlikte olmak bizler için gurur kaynağı. Eskiden birçok ilde üniversite yok iken, bugün her ilde birden fazla üniversite var. Hatta ilçeler bazında düşünürsek Kağıthane’de üniversitelerin var olması; bizim en büyük değerlerimiz, potansiyelimiz arasında. Sadece üniversite kurmak değil, üniversite kurarak gençlere hedef gösteriyorsunuz. Bilimin ışığında geleceğe hazırlanma fırsatı buluyorlar’ şeklinde konuştu.

Hasbahçe’de müzik ve eğlence dolu 3 gün yaşayacak gençler; Kağıthane Gençlik Festivali’nin ilk gününde canlı langırt,hava hokeyi,sumo güreşi gibi oyunlarda arkadaşlarına meydan okudu. Yarışmalarla yeni oyunları tecrübe eden gençler unutulmayacakları bir festival yaşarken, etkinlik alanına kurulan atölyelerde gizli kalmış yeteneklerini keşfetti.. Rengarenk yetenek atölyelerinde uygulamalı eğitimlere katılan gençler; kaligrafi, origami, ebru, hat, minyatür, tezhip, mask, tuval boyama, tekstil baskı, aksesuar tasarımı, keçe, şiir, sinema, televizyon, mutfak sanatları gibi uygulamaları denedi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği geleneksel festival eğlence ve eğitimi buluşturdu. Üniversite ve meslek tanıtım standlarının kurulduğu festivalde üniversiteye hazırlanan gençler de unutulmadı. Kurulan standlarda üniversite temsilcilerinden birebir bilgi alma imkanın bulan gençler, meslek ve bölüm seçimi, LYS ile tercihler hakkında da destek aldı.

Tüm gençleri ödüllü yarışmalar ve sportif turnuvalarla rekabet ile eğlencenin birlikte yaşanacağını Gençlik Festivali’ne davet eden Kağıthane Gençlik Meclisi Başkanı Selahattin Çam, ‘ Gençlik Meclisi olarak tüm arkadaşlarımızın büyük bir emekle bu yıl 2’incisini düzenlediğimiz Kağıthane Gençlik Festivali’ni geleneksel hale getiriyoruz. Bizler eğlence ve eğitimi bir arada nasıl buluştururuz diye düşündük ve bu festivali düzenledik. Birbirinden farklı etkinlikleri ve müzik gruplarını Hasbahçe’de bir araya getirdik. Amacımız genç arkadaşlarımız için eğitim ve eğlencede çeşitliliği sağlamaktı. Bu festival de birbirinden farklı etkinlikler, oyunlar, standlar, eğitimler ve konserler var. Tüm gençlerimizin bir sonraki yılı sabırsızlıkla bekleyeceği bir festival olacağına inanıyorum’ şeklinde konuşarak, ‘Festivalin her aşamasında kendilerine verdiği destekten dolayı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür etti.

15-16-17 Mayıs tarihleri arasında yeşillikler içerisinde gerçekleşecek Geleneksel Kağıthane Gençlik Festivali, gençlere eğlence dolu günler yaşatacak. Program kapsamında sahne alacak Gece Yolcuları, festivalin 2’inci günü saat 19.30’da müzik severlerle buluşacak.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim