Hasbahçe’de düzenlenen ‘Örnek ve Önder Hz.Peygamber’ konulu söyleşiye Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, oda başkanları, STK temsilcileri ve Kağıthaneliler katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Ramazan ayının önemine değinen Yıldız, ‘Manevi rahmet yağıyor. Ama alabilene, avuçlarını açıp o rahmetten tada bilene. Kovasını, kabını açıp ondan istifade edebilene ne mutlu. Farkında olamayanlar var. O rahmet yağıyor ama rahmetten kaçıyor insanlar. Rahmet var ancak kendisi eğlenceye kaçıyor. Oruç tutmak rahmetten yararlanmak için yeterli değil. Kuran ve rahmet dünyasına dalamıyor. Efendimizin örnekliğini ve önderliğini anlayamıyor. Rabbim bu ayın rahmetinden istifade etmeyi bizlere nasip eylesin.’ şeklinde konuşarak insanların Peygamber’i (sav) hayatlarına rahmet olarak algılayıp örnek almaları gerektiğini söyledi.

‘İnsan hayatında nice alemler var. ‘

Peygamberimizin alemlere rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Yıldız,’Alemler deyince 18 bin alem aklımıza gelir. Cinler alemi, melekler alemi, bitkiler alemi ve bilemediğimiz alemleri aklımıza getiririz. Biz insanlar tüm alemlerin özetiyiz. Bizim sinir sistemimiz bir alem. Beynimiz bir alem. Kan dolaşımımız bir alem. İnsan hayatında nice alemler var. ‘ dedi.

Peygamberlerin insanlık için örnek kişilikler olduğunu söyleyen Yıldız, ‘Peygamberler insanlık için en güzel örnek ve model kişiliklerdir; onlar, Allah'tan aldıkları ilahî hakikâtleri sadece insanlara duyurmakla kalmazlar, bu ilkelerle şekillenen örnek hayatı bizzat yaşayarak yeni bir insan ve toplum tipi inşa etmenin mücadelesini de verirler.’ şeklinde konuştu.

Peygamberlerin örnek hayatlarının incelenmeden ve bugüne taşınmadan anlaşılamayacağını söyleyen Yıldız, ‘Peygamberimiz her alanda mükemmel örnektir.’ dedi.

Programın sonunda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Yıldız’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim