Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Başbakan  Ahmet Davutoğlu’da medeniyetimiz dikey değil yatay bina eksenli diyerek  kibir kulelerine karşı çıktı

Bundan  on yıl önceye kadar İstanbul’daki gökdelenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez iken  bugün her ilçede nerede ise birden çok insanı ve çevreyi rahatsız eden ucube binalar türedi.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Özel Haber


Ataköy sahilinde denizin yanı başında yapılan ucube binalar ise insanın midesini bulandıran türden yapılar olarak karlımıza çıkıyor. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan  haklı olarak medeniyetimizin dikey değil yatay olduğunu  ifade  etmeye başladılar. Bu sevindirici ancak merhum Özal döneminde garip gureba için konut yapmak üzere kurulan TOKİ’nin ve son dönemlerde de Emlak Konut’un Doğu Roma’nın 1.173 yıllık ,Osmanlı ‘nın da    470 ,Türkiye cumhuriyetinin ilk 85 yıllık döneminde imara açılmayan ne kadar yer var ise son 13 yılda imara açıldı.

Biz yayın grubu olarak en az yüzlerce yayınımızda yapılan çalışmaların gelecek kuşakların  hayatını zora sokacağını ifade ettik ediyoruz ve edeceğiz. Yapılan  çalışmaların hatalı olduğunu söylediğimiz için  Kuzu Group’un Sea Pearl Projesi başta olmak üzere aleyhimize sayısız tazminat davası açılmış durumda. Oysaki  biz doğru  olanı yaptık. Rant odaklı bakış açısı dışında kim Kuzu Group’ un Ataköy  sahilinde 130 bin m2 lik alana yaptığı Sea Pearl projesinin akla  ve mantığa uygun olduğunu iddia edebilir. Dünya İmar yasalarına göre her yerde sahiller halkın ortak mallarıdır. Belli bir mesafeye kadar sahillerin yapıya  açılmadığını biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde dere yataklarına,yok kavşaklarına ve sahillere yapılan bütün yapılar daha zaman geçmeden yıkılsın.

Kim ne yaparsa yapsın,işini kanunlara uydursa bile akla mantığa ve bilimsel verilere uymayan her projeyi dilimizin döndüğü kadar eleştiri konusu yapacağız.

İstanbul’ yazık etmeyin...

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim