Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Geri Dönüşüm Tasarım Yarışması’ düzenlenen final programı ile sonuçlandı. Öğrencilerin çevre bilincini arttırması, geri dönüşüm yapma alışkanlığı kazandırılması ve çözümleyici yönlerini geliştirmesi amaçlanan yarışmaya ilçedeki ortaokul öğrencileri katıldı. 41 tasarımın katıldığı yarışta, jüri üyeleri tasarımları titizlikle değerlendirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Öğrencilerinin, okullarından sorumlu bir öğretmen öncülüğünde bireysel olarak katıldığı yarışmada, tasarımlar, geri dönüştürülebilir nitelikteki, kâğıt, karton, plastik, metal, cam gibi atık malzemelerden oluşuyor. Dondurma çubuklarından duvar saati, süt kutusundan gemi, tüplü televizyondan akvaryuma kadar birçok ilginç tasarım yarıştı.

Geri Dönüşüm Tasarım Yarışlarının finalistleri ise;


1. Feyza Nur Öztürk - Tozkoparan Ortaokulu (Abaküs)
2. Aysu Öztürk - Haznedar Abdi İpekçi Ortaokulu (Fanlı Oda Kokusu)
3. Zeynep Karabaş ve Ümmiye Taşçı - Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu (Tablo ve Akvaryum) öğrencileri oldu

Güngören Köyiçi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen final törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özçiçek ve Temizlik İşleri Müdürü Kadir Köktaş da Güngören’in genç mucitlerinin tasarımları hakkında bilgiler alarak, öğrencilerin bu önemli günlerinde yanında oldu.
Tasarımlar hafta sonuna kadar Köyiçi Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim