Zeytinburnu'nda Mart ayı kültür sanat etkinlikleri şöyle:

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Cengiz Özkan Konseri

Türküleri aslına en yakın hali ile enfes bir şekilde yorumlayan Cengiz Özkan, 18 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’de İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile birlikte tadı damakta kalacak bir konser vermeye hazırlanıyor.

Koro, “2010 yılı Kültür Başkenti İstanbul Projesi” çerçevesinde, geleneksel Türk Halk Müziğini, çağdaş, uluslararası evrensel boyutlara taşımak, tamamen geleneksel Türk Halk Müziği sazlarından oluşan, orkestra ve koro ile katkıda bulunmak, gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Koroyu ve değerli sanatçı Cengiz Özkan dinlemek üzere Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne davetlisiniz.

Söyleşi

BÜYÜLÜ SÖZLERE DAİR

Murat Menteş ve Samed Karagöz, Platon’un “büyülü sözler” diye nitelediği şiir üzerine Erol Üyepazarcı ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir söyleşi gerçekleştirecekler.

13 Mart Cumartesi günü saat 19.00’daki söyleşiye tüm şiirseverler davetlidir.

ZAFERDEN 95 YIL SONRA ÇANAKKALE

İngiltere ve Fransa ile Osmanlı ve Alman orduları arasında geçen ve iki taraftan toplam 500,000'den fazla insanın kaybına neden olan savaşın ardından İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazı'nı geçememiş, İstanbul'u işgal edememiştir.

Üzerinden 95 yıl geçen savaşlar ve zafer hakkında son yılların şüphesiz en iyi isimlerinden biri olan Talha Uğurluel; belgeler, videolar eşliğinde bir sunum gerçekleştirecek.

Sadece bizim için değil dünya tarihi için de dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’ni tarihçi, yazar Talha Uğurluel’den dinlemek üzere 18 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne davetlisiniz.

İSTANBUL’UN TARİHİ MEKÂNLARI

Senelerdir İstanbul’da ikamet ediyoruz, yaşıyoruz, çalışıyoruz ancak İstanbul’u ne kadar biliyoruz? Tarihi mekânların belki de her gün önünden geçiyoruz ama tarihini bilmiyoruz. Dursun Gürlek Hoca, üslubu, engin bilgisi ve mütevazı anlatımıyla “İstanbul’un Tarihi Mekânları”nı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde anlatacak. 19 Mart Cuma günü saat 19.00’da bu tarihi söyleşiye katılmaya, yaşadığımız kenti tanımaya davetlisiniz.

Tiyatro

"BİR KADIN, BİR ADAM, BİR GİZ VE BİRÇOK CİNAYET!"

Duru Tiyatro’nun “Ay Tedirginliği” adlı tiyatrosu, 14 Mart Pazar günü saat 20.00’de izleyicileri ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşacak.

Emre Kınay’ın sanat yönetmenliğini yaptığı oyunda Sezin Akbaşoğulları ve Bekir Aksoy başrolleri paylaşıyorlar. 1950'lerin İstanbul'unda denize yakın tenha bir parkta geçen oyun, bir zamanların insanlarına dair tehlikeli bir hikâye anlatıyor.

2001 yılında Afife Ödülleri'nde Özen Yula'ya Cevat Fehmi Başkut Yılın En Başarılı Oyun Yazarı ödülünü kazandıran Ay Tedirginliği, ılık biz bahar gecesi karşılaşan ve kopamayacakları bir oyuna giren bir kadınla bir adamın sırlarla örülü geçmişlerini ve hayatlarının kesişmesini konu ediyor.
ÖZLENEN ÇANAKKALE RUHU

İstanbul Dünya Sahnesi’nin, Özlenen Çanakkale Ruhu adlı tiyatro oyunu, son Çanakkale gazimizi de geçen yıl kaybettiğimiz düşünülürse oldukça anlamlı bir oyun olarak Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

16 Mart Salı akşamı saat 20.00’de Çanakkale ruhunu savaş gazisi rolü ile Celadet Bey’den dinlemek, savaştan kareleri izlemek, fedakârlık örneklerini görmek, o günlere dönmek üzere herkes davetlidir.

Neyhane

NEY VE TANBUR DİNLEMENİN ADRESİ NEYHANE’DE BU HAFTA

Gürültüden, kirlilikten, hayattan biraz uzaklaşmak, huzurlu bir nefes almak için Neyhane’ye gelin; uzaklardan bir misafir gibi kendinizi notaların ev sahipliğine bırakın. Bırakın Neyzen Ender Doğan ve Udi Ersin Ersav sizleri enfes dinletileri ile konuk etsinler. Neyhane, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne bağlı olarak hizmet veriyor. Dinleti 20 Mart Cumartesi günü saat 16.00’te gerçekleşecek. Tüm ilgililer davetlidir.

NEYHANE NEDİR? NEREDEDİR?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından Türkiye`de ilk kez gerçekleştirilen bir projeyle Merkezefendi Camii'nin yanında bulunan ve restore edilen Abdülbaki Paşa Kütüphanesi, ney sevdalılarının 'ney meşki' yapabilmeleri için hazırlanmıştır.

Önceleri sübyan mektebi, daha sonra depo olarak kullanılan Abdülbaki Paşa binası, 1970'li yıllarda Abdülbaki Paşa Çocuk Kütüphanesi olarak faaliyet gösterdi. Daha sonraki yıllarda adeta kaderine terk edilen eser, 2007 Haziran ayında Zeytinburnu Belediyesi tarafından İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi’nden alınan fon ile aslına uygun olarak restore edildi ve Zeytinburnu'nda kültür aktivitelerine yönelik olarak halkımıza hizmet vermeye devam başladı. Eski adıyla Abdülbaki Paşa Kütüphanesi yeni adıyla Neyhane, Türk musikisiyle ilgilenen özellikle de ney üfleyen, ney dinleyen, ney seven tüm İstanbulluların ortak buluşma adresidir.

İRTİBAT İÇİN:

Adres:
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi
Zeytinburnu Meydanı, Semiha Şakir Cad.
Zeytinburnu/İSTANBUL

Editör: TE Bilisim