Son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulan “CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü çalışmıyor” iddialarına CHP Zeytinburnu İlçe Sekreteri ve CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyelerinden cevap geldi.

Ferdi TÜRK- İstanbul Times / ÖZEL HABER

ZEYTİNBURNU-CHP Zeytinburnu İlçe binasında yapılan basın açıklamasında İlçe Sekreteri Arif Mustafa Dursun ve CHP Zeytinburnu Belediye Meclis üyeleri İlkay Biber, Fikret Konya, İsmail Terzi katıldı. Haklarında çıkan iddialara cevap veren İlçe Sekreteri Arif Dursun, her zaman görevimizin başındayız mesajı verdi.

İlçe Sekreteri Arif Dursun yaptığı açıklamada, “ Son zamanlarda hakkımıza çıkan seçimden sonra çalışmıyor iddiaları tamamen asılsızdır. Her zaman olduğu gibi CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü olarak işimizin başındayız. Zeytinburnu haklının sorunlarını, sıkıntılarını çok iyi biliyoruz ve çözüm noktasında ilçe örgütü olarak çalışmalarımız sürüyor. Son zamanlarda bizim üzerimizden siyaset yapmaya çalışan kişiler bizim çalışmadığımızı öne sürüp, hakkımıza da olumsuz bir gündem yaratma derdindedir.  Böyle asılsız iddiaları ortaya atarak siyaset yapılmaz. İlk kurulduğumuz günden beri Zeytinburnu halkına hizmet etmek için çalışıyoruz. Bazı İlçe Başkanları yaptığı açıklamalarda CHP’nin Zeytinburnu’nda hiç olmadığını iddia ediyor. Biz buradayız ve Zeytinburnu Halkına hizmet için işimizin başındayız. Bize iftira atan kişilere soruyorum, siz seçimden sonra ne gibi çalışmalar yaptınız da bizim çalışmalarımızı sorguluyorsunuz?” şeklinde konuştu. 

 KENTSEL DÖNÜŞÜM KARMAŞASI 

Arif Dursun yapımına başlanan “Kentsel Dönüşüm Projesi”ne de değinerek, “ Yıllardır bu proje sürekli gündeme getiriliyor. Ama daha tam olarak halkın onayını almış değiller. Birbirinden farklı söylemlerle halkın kafası tamamen karıştırılıyor. 100 metrekare dairesi olan vatandaşlarımız 75 metrekare daireler karşılığında yerlerinden edilmeye çalışılıyor. Sümer mahallesinde bütün daireler 100 metre kare değil. 60-70 metrekare olan dairelerde var. Bunun 4’te 1’ini kestiğinizde ellerinde birşey kalmıyor. Biz istiyoruz ki madem böyle bir çalışma yapılacak vatandaşlarımıza aynı metre kare kadar daire verilsin kimse mağdur edilmesin” şeklinde ifade etti. 

İMAR PLANINDA SPOR ALANI GÖRÜNMEYEN YER 

CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi Fikret Konya Kentsel Dönüşüm Projesini yakından takip ettiklerini belirterek, temel atılan yerin imar planlarında askıda olduğunu ve bu yıl Zeytinburnu Belediyesi tarafından yaptırılan Hasan Doğan Amatör futbol tesislerinin imar planlarında spor alanı olarak görülmediğini iddia etti. 

Konya yaptığı açıklamada, “ Kentsel Dönüşüm Projesini çok yakından takip ediyoruz. Şuan yapımına başlanan alanın imar planları yapıldı fakat belediye’de askıda bulunuyor. Ancak bizim en çok üzerinde durduğumuz konu Hasan Doğan Amatör futbol tesislerinin bulunduğu alan. İmar planlarında bu alan spor sahası olarak görülmüyor. Kentsel Dönüşüm projesinde Zeytinburnu halkına verilecek yerlerden birisi olarak görünüyor. Fakat bu spor sahası yüksek paralar verilerek bu sene içinde yapıldı.

Bunun gibi Sümer’de bir çok yerde imar planlarında proje dahilin de olmasına rağmen yeni inşaat yapılmasına izin verildi” şeklinde konuştu. 

BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ 

CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi İlkay Biber,  temel atma töreninde yaşanan arbede ve devamında yaşanan kavgaya değinerek konunun takipçisi olacaklarını belirtti. 

Temel atma töreninde iki grup arasında sözlü başlayan tartışma büyüyerek kavgaya dönüş ve bazı vatandaşlar tartaklanmıştı. Bu olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Biber, “ yaşanan bu olay gerçekten bizleri çok üzdü. Temel atma töreninde Zeytinburnu Sümer’li olmayan sivil giyimli zabıta memurları belediye lehine sloganlar atarak, vatandaşlarımızın üzerine saldırmıştır. Gerçek Sümer mahallesi sakini olan kişiler kendilerini ifade etmeye çalışmış ancak belediye başkanının talimatı ile zabıtalar tarafından oradan zorla uzaklaştırılarak tartaklandılar.

Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacak ve bunu yapanları yanlarına kar bırakmayacağımızı belirtmek isterim.

Bu kişilerin kamera görüntüleri ve fotoğrafları bizde mevcut. Orada slogan atan ve saldırı düzenleyenlerin gerçekte nerede oturduklarını çok yakında basın yolu ile kamuoyuna paylaşacağız” ifadelerini kullandı.  

ZEYTİNBURNU’NDA 2700 HASARLI BİNA VAR 

CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi İsmail Terzi ise Zeytinburnu sınırları içerisinde 1999 depreminde oluşan 2700 hasarlı bina olduğunu ifade ederek, bu binada oturan vatandaşların bilgilendirilmediğini iddia etti. 

 Terzi yaptığı açıklamada, “ Zeytinburnu’nda 99 depreminden sonra oluşan 2700 tane hasarlı bina olduğu söylendi. Bu 2700 hasarlı binanın hepsinde vatandaşlarınız oturuyor. Peki kaç tanesi hasarlı binada oturduğunu biliyor?

Burada çok korkunç bir tablo ortaya çıkıyor. Olası bir depremde Zeytinburnu’nda 2700 binanın çökmesi demek yüzbinlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi anlamına geliyor. Bu şartlarda bile hala depreme dayanıklı konutlar yapılırken insanlardan ufak tefek şeylerin pazarlığı yapılıyor. Dairesi olan herkese metrekaresi kadar daire verilsin kimse karşı çıkmaz. Vatandaş 100 metre karede oturuyor karşılığında  75 metre kare daire veriyorsunuz. Birde 100 metre kare olsun diyene fark ücretini ödeyin diyorsunuz. Olacak işmi?

Her an deprem olma riski var. Olası bir depremde 100 metre kareye kaç metre kare verecekler merak ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim