Olay yerine ilk olarak İstanbul Times Gazetesi muhabirleri ulaştı 

Zeytinburnu Sümer Mahallesi Kenstel dönüşüm evleri olarak yapılan ve Sahil Park adı verilen evlerin korkulukları aniden çökerek onlarca aracın hasar görmesine neden oldu.

İSTANBUL TİMES HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER 

Şans eseri ölen yada yaralananların olmaması olayda ki tek teselli oldu.Muhabirimizin haber vermesi üzerine anında olay yerine gelen CHP'Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi İlkay Biber şunları söyledi " Her şeyden önce korkuluklar sağlam yapılsaydı çökmezdi. Ciddi bir inşaat ihalesi alan müteahhit firmanın işini sağlıklı yapmadığı bu olayda kendisini gösterdi" dedi.

İlkay Biber
konuşmasına şu şekilde  devam etti. "Kısa bir süre sonra bu binalarda yaşam başlayacak düşecek herhangi bir saksı veya madde direkt olarak yaya kaldırımında yürüyen insanların üstüne düşecek,belediyeler özel sektör inşaat yaparken metrelerce içeri çektikleri halde kendi yaptıkları binalarda bunu göz ardı etmelerini anlamıyorum dedi.

Bakınız daha burada yaşam başlamadan söylüyorum bu inşaatlar sağlıklı ve doğru yapılmıyor. Evlerin camları direkt olarak yürüyen yayaların üstünde kalıyor böyle bir inşaat tekniği dünyada yok diyerek sert tepki gösterdi".

Çevrede daki esnaf ve halk müteahhit firmanın aylardır trafİk sirkülasyonlarını felç ettiğini iddia ederek yan yana iki araç geçince ancak tek bir insanın yürüyebildiği kadar dar bir yaya kaldırımının olduğunu herkes gmrüyor bu böyle olmamalıydı dediler. 

YDA.inşaat'ın sorumlusu Ahmet İniş tek tesellimiz can kaybının olmaması dedi 

Çökme olduktan sonra The Veliefendi Konutlarında çalışan tüm işçilerini yolun açılması için seferber ettiklerini ifade eden Ahmet İniş sizlerinde gördüğü gibi aniden hortum denibilecek derece de aşırı hir rüzgarın çıkması ile kaba inşaatı biten Sahil Park Konutlarımızın önüne yaptığıız korkulukların aniden çökmesi bizleri hayli üzdü. Ancak can baybının olmaması bizi mutlu etti. Araçları zarar gören arkadaşlarımızla görüşerek yapılması gereken ne ise yapacağız dedi.

İstanbul Times Gazetesi olarak daha önce yaptığımız haberlerde yaya kaldırımın çok dar olduğu,yapılan binlerce dairenin aksine yolların sabit kalmasının trafiği felç edeceğini beyan eden yayınlar yapmıştık.

Gazete olarak yapılan bu konutların yanı başında bulunmamızdan dolayı mahalle halkı burası ile ilgili her gün bir çok olumsuzluğu haber merkezimize aktarıyor.

Bu olay nedeni ile yetkililere bri kez daha sesleniyoruz. Sahil park konutları yola çok yakın inşa edilmiş. Burada tarihlisiz olayların yaşanacağı ap açık ortdadır. Ölümlü bir olay olmaı haşinde sorumluların takdir böyleymiş demelerini biryayın grubu olarak kesinlikle kabul etmeyeceğimizi burada deklare etmek istiyoruz.

Daireleri bir kaç metre daha büyük yapmak için insan hayatını hiçe saymaya kimsenin hakkı yok.

Basın Ekspres yolu ve Başakşehir ilçesinde dere yataklarında yapılan inşaatlar için "Zenginlere dere yatağında inşaat yapmak serbest" haberimizden sonra bir çok okurumuz neden The Veliefendi İstanbul 'un da dere yatağında yapıldığını yazmıyorsunuz eleştirisi aldık. Muhabirlerimiz şu an İBB.İSKİ ve ilgili kurumlar nezdinde buranın durumu ile alakalı detaylı bir haber çalışması yapıyorlar. Sonuçların olumsuz çıkması halinde burası ile alakalı da ciddi bir haber çalışması yapacağımızı okurlarımıza duyurmak istiyoruz.
 
HABERİN FOTOLARI GALERİDE ...