Geride bıraktığı sezonda Zeytinburnuluları birbirinden kaliteli konserlerle buluşturan, müzik alanında marka haline gelmiş isim ve toplulukları müzikseverlerle bir araya getiren Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, yeni sezonda da bu geleneği bozmuyor.

Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne, Tasavvuf müziğinden popüler müziğe kadar onlarca farklı ismi sahnesinde ağırlayacak Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, yeni sezonda Zeytinburnuluları müziğe doyuracak.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kasım ayı boyunca, İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korusu, İzzet Altınmeşe’nin konuk sanatçı olarak katıldığı İstanbul Devlet Halk Müziği Korosu, Suzan Kardeş’in konuk sanatçı olarak katılacağı Engin Gürkey’in Nabız konseri, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu gibi birçok grup ve topluluğun vereceği konserlere ev sahipliği yapacak.

Klasik Türk müziği ile günümüz müziğini ortak potada eriten İncesaz konseriyle açılan müzik perdesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 71. yıldönümünde İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korusu’nun verdiği “Mustafa Kemal’e Özel” isimli konserle devam etti.

İstanbul Devlet Halk Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği’nin kilometre taşlarından biri olan İzzet Altınmeşe’nin konuk solist olarak katıldığı konserde ise zeybeklerden kahramanlık türkülerine uzanan zengin bir repertuar seslendirildi. Balkan kökenli sanatçı Engin Gürkey ve arkadaşlarının sahneye koyacağı “Nabız” adlı balkan esintileri taşıyan konserin konuk sanatçısıysa, son dönemde çıkarttığı Balkan müziği albümleri ve verdiği konserlerle dikkatleri üstüne çeken Suzan Kardeş olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan ve Türk tarihinde önemli bir yer tutan Mehter müziği ve tasavvuf müziğini aslına sadık kalarak yaşatmak için çalışan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun sahneleyeceği Mevlevi Ayini ve Sema gösterisi, tasavvuf tutkunlarına unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki Kasım ayı konser etkinlikleri, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun sunacağı Hisar’dan Nihavend’e uzanan Türk Sanat Müziği konseriyle devam edecek. Tüm etkinliklerinde Zeytinburnululardan yoğun ilgi gören Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden tüm sezon boyunca sürdürecek ve Zeytinburnu’nu bir kültür-sanat merkezi haline getirme hedefine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim