Aksaray'da, satış yaptığı tezgahı ve terazisinin elinden alındığını iddia eden seyyar satıcı, belediye binasının koridorlarına döktüğü benzini ateşe verdi. Çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, üç tekerlekli arabası ile sebze satan H.T, seyyar satıcıların girmesi yasak olan yerde satış yaptığı gerekçesiyle belediye zabıta ekipleri tarafından uyarıldı.

Zabıtalarla tartışan H.T, satış yapmakta ısrar edince, terazisine ve üç tekerlekli arabasına el konuldu.

Olaydan bir süre sonra eline benzin bidonu ve kesici bir alet alarak belediye binasına gelen H.T, terazisi ve arabasının geri verilmesini istedi. H.T, bina içinde kendisine müdahale etmek isteyen görevlilerin yanına yaklaşmasına izin vermezken, bidonda bulunan benzini koridora döktü ve daha sonra ateşe verdi.

Belediye koridorunda ve belediye zabıta müdürünün makam odasının kapısında başlayan yangın, görevlilerce büyümeden söndürüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, H.T'yi ikna ettikten sonra gözaltına aldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç, ''Gurbetçilerin de gelmesiyle trafikte sıkıntılar yaşandığı için zabıta ekiplerimiz seyyarla mücadele çalışması yaptılar. Seyyar satıcılardan biri müdahaleye sinirlenmiş, önemli bir durum yok'' dedi.

Eski bir hükümlü olduğu öğrenilen H.T'nin, daha önce de zabıtalarla tartıştığı için belediye binası önünde ve içinde bıçaklı eylemler yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim