Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, inşaatla uğraşan herkesin binayı nasıl ucuza mal edeceği yerine nasıl sağlam yapabileceği anlayışına geldiği takdirde depremlerin az zararla atlatılacağını söyledi.

Deprem ve yapı güvenliği konusunda halkın iyi bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Kadıoğlu, halkın yanı sıra hedef kitle olan ilgili kurum ve kuruluşlar, konunun uzmanları, mühendisleri, mimarları ve meslek kuruluşlarının da iyi eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Aslında sadece bu konuda eğitim almış belli bir meslek grubundan ziyade inşaatta imalat işleriyle uğraşan kalfalarımızın ve ustalarımızın bu eğitimi alması gerekiyor. Bizim elimizde deprem yönetmelikleri var, mevzuatımız var. 1999 yılından önce de deprem yönetmeliklerimiz vardı. Yönetmenlik çıkarmak sorunu çözmüyor.

Denetim uygulaması getiriliyor, denetimde yetmiyor. Burada asıl olan insandır. Bu işle uğraşan veya uğraşmayıp da bina yapan herkesin aynı şekilde düşünmesi gerekir" dedi.

Depremlerin acı sonuçlarının insanların yüreklerini yaktığını, geride acılar, sıkıntılar, öksüz çocuklar bıraktığını belirten Kadıoğlu, “Depremlerde sıkıntı çekmemek için, depremde geride öksüzler, yetimler bırakmamak için müteahhitlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Müteahhitlerimizin bu sorumluluğu sadece depremle bitmiyor. İşçi sağlığına, iş güvenliğine, şehir estetiğine, bina sağlamlığına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Olayın hukuki boyutu olduğu kadar vicdani boyutu da bulunmaktadır. Tüm bu konularda müteahhitlerimizin dikkatini çekmek istiyorum, yaptıkları işi en güzel şekilde yapmak zorundadırlar. İdare olarak kaçak yapılaşmaya karşı, imar planına uymayan yapılara karşı hukuki uygulamada kararlıyız" dedi.

 

Yuvam Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı  Hacı Yıldız ise, “Yuvam İnşaat, Aydınlar İnşaat ve Hekimoğlu İnşaat olarak gücümüzü birleştirerek inşaatlarında kaliteden ödün vermeyen, tüm detaylara önemle özen gösteren Yuvam Gayrimenkul, dürüst ve titiz çalışma prensipleri ile yatırımcıların ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda uygun olanın en iyisini gerçekleştirmeyi kendisine amaç edinmiştir. Ülkemizin fiziki ve ekonomik koşullarına uyumlu yapılar inşa etme sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmamaktayız. Ülkemizin büyük bir kısmı 1. derece deprem kuşağında yer aldığını unutmadan, teknolojiyi yakından takip eden, modern inşaatçılığı uygulayan, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması nedeniylede özellikle yüksek mukavemetli ve kaliteli betonarme uygulamaları ile sektörde her zaman örnek gösterilen firma olmuştur. Türk insanının yaşam, örf ve ananesine yönelik çalışmayı başarmış, insanların yaşamdan zevk alacakları alanları yapmayı tercih ederek ''Her ayrıntıyı bulabileceğiniz tek adres'' olma noktasında yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz. Yuvam Gayrimenkul'ün amacı bugün olduğu gibi gelecekte de örnek yaşama alanları oluşturmak ve bu konuda ülkemizde lider olmaktır. Bu amaçla birikim ve tecrübelerimizi yeni ve farklı iş alanlarına ve pazarlarına yönlendirmekte tereddüt etmeden en büyük güvencemiz olan çalışanlarımızın alın teri ve her biri kendi alanında uzman yönetici kadromuzu üstün performans ve cesaretle girdiğimiz inşaat sektörlerinde istikrar ve başarılarımız devam etmektedir. Temel felsefemiz çağdaş işletmelerimizde kaliteli üretimlerimizle müşterilerimiz ile aramızdaki değerli ilişkilerimizi ortak fayda sağlayacak şekilde güçlendirmek ve geliştirmektir.

Şirketimiz faaliyet gösterdiği her alanda yaptığı yatırımları başarıyla yürütmektedir. Yönetim, insan kalitesi, çağdaş teknoloji ve bilgi sistemlerine verdiği önemle 21. yüzyılın küreselleşen ekonomisinde yüksek kaliteli ürünleri ve hizmetleri ile yerini almaya hazırdır.

Sektöründe yenilikçi olan uluslararası firmalarla işbirliğine giderek geleceğin teknolojisini bugünün Türkiye'sine taşımak, imalatların her alanda geliştirerek dünya pazarında yerini alıp Türkiye'nin Dünya’da hak ettiği yere gelmesinde pay sahibi olabilmek hedefimizdir.

Gelenekselleşmiş yaratıcılık ve atılımcılığımızla, insana, doğaya ve çevreye saygımızdan hiç ödün vermeden, daha güçlü Türkiye ve daha mutlu toplum için çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm projelerde en ince ayrıntıdan başlayarak, daima en iyiyi ve en kaliteliyi hedeflemiştir.

Gelişen teknolojinin sürekli uygulayıcısı olarak, değişen beklentilere en doğru çözümlerle yanıtlar üreten kuruluşumuz, toplam kalite ve uzmanlığa verdiği öneme paralel olarak, bilimsel bakış açısıyla, sürekli kendini yenileyen ve gelişen bir organizasyon olmayı ve yeni istihdam alanları yaratmayı ilke edinmiştir

Firmamız uzman kadrosu ile daha büyük hedeflere yatırım yaparak geleceği sağlam temeller üzerine oturtma amacındadır. Bugüne kadar olduğu gibi yarınlarımız içinde sağlam, kaliteli ve çağdaş projeleri hayata geçirecek ve insanlığa sunduğu hizmetleri hep daha iyiye götürmek için büyük bir azimle çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

 

Açılışa programına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Başkan Yardımcısı Caner Yıldırım, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Metin Karakoç, Şemsettin Şimşek, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Murat Abdullahoğlu ve birçok tanınmış iş adamının yanı sıra kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

 

Editör: TE Bilisim