Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la birlikte Beyoğlu’ndaki öğrencilerin yer aldığı “İTÜ Bilim Okulu’nun açılışını gerçekleştirdiler. Bilim Okulu’nda büyük buluşlar başaran küçük mucitlere seslenen Başkan Demircan, “Yavrularımız şimdiden İTÜ’lü oldular” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile minik yetenekler için sosyal sorumluk projesi çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine matematik ve fen alanlarında uygulamalı eğitimler veren “İTÜ Bilim Merkezi” açıldı. İTÜ Taşkışla Kampusu’nda gerçekleştirilen açılışa; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Tavacıoğlu, Beyoğlu Belediyesi Kütüphane Müdürü Mustafa Erdem, başkan yardımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“BAŞKAN DEMİRCAN VE REKTÖR KARACA İLE ESKİ DOSTLUĞUMUZ VAR”


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İTÜ Rektörü Mehmet Karaca ile çok eski dostluklarının olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Beni güzel bir projeye davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim’ dedi.


İTÜ Bilim Okulu’nun teklifi üzerine Kasımpaşa’daki Turabibaba Kütüphanesi’ndeki dezavantajlı öğrenci grupları ile projenin yürütülmesine dahil olduklarını söyleyen Başkan Demircan, “Kütüphanemizin 10 bin civarında üyesi var. Sadece bu kütüphanede çocuklarımıza kitaplarımıza ulaştırmakla kalmıyoruz, gezi, tiyatro gibi birçok etkinlikler de düzenliyoruz. Hedefimiz çok belli: Milli Eğitim Bakanlığımızla ‘çocuklarımıza ne verebiliriz’ kaygısıyla çalışmalarımızı devam ettirmek” dedi.

“YAVRULARIMIZ ŞİMDİDEN İTÜ’LÜ OLDU”

“Bilim Okulu’nun belediyemiz açısından 3 temel önemi var” diyen Başkan Demircan, “Birincisi yavrularımızın şimdiden İstanbul Teknik Üniversiteli oldu. Bu çok büyük bir hedef. Daha şimdiden üniversiteli olmaları, buraya gelmiş olmaları bu havayı teneffüs etmiş olmaları çok güzel.
Bu bizim için çok önemli.

İkinci önemi de büyüklerimiz zaman zaman bizlere ‘icat çıkartma’ derlerdi. Oysa inavasyonun çok değerli olduğu bir dünyada ‘icat çıkart’ cümlesinin altını kalınca çizerek çocuklarımıza söylememiz gereken bir duruma gelmiş olduk.

Üçüncü önemi ise ülkemiz kişi başı gayri safi hasılatı artırmak için katma değeri yüksek ürünler üretiyor. Yani tasarımcı; yaratıcı icat çıkartan genç nesillerle başaracağı görülüyor” diye konuştu.

Törenden sonra Bakan Avcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra da bilim merkezinde yapılan çalışmaların tanıtıldığı video izlendi.

BAKAN NABİ AVCI, BAŞKAN DEMİRCAN’LA BİLİM OKULU’NU GEZDİ

Milli Eğitim Bakanı Avcı, açılışın ardından Başkan Demircan’la birlikte Bilim Okulu'nu gezerek, eğitim alan çocuklarla sohbet etti. Merkezde görev alan eğitmenlerden işleyiş hakkında bilgi alan Avcı ve Demircan, çocuklarla tek tek ilgilendi. Çocuklarla toplu fotoğraflarda çektiren Bakan Avcı ve Demircan daha sonra ‘ilim Okulu’ndan ayrıldı.
 
Editör: TE Bilisim