VOLKAN KONAK: “BUGÜN YAŞASAYDI NAZIM DA ÖZGÜR’E DESTEK OLURDU”

 Müzik dünyasının önemli seslerinden Volkan Konak, albümünde Nazım Hikmet’in “BUGÜN PAZAR” şiirini seslendirdiği Türk Halk Müziği Sanatçısı Özgür Akdemir’le bir araya geldi. Ata Stüdyolarında gerçekleşen buluşmada Konak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 HALK MÜZİĞİNDE KALİTE BÖYLE YAKALANACAK…

Özgür Akdemir’in LEYLE adlı albümünü çok beğendiğini ifade eden Volkan Konak, albümün aranjörlüğünü bir profesörün, yönetmenliğini ise bir yardımcı doçentin yaptığını belirterek, “Halkımız her alanda olduğu gibi sanat alanında da en iyisine layık. Özgür Akdemir’in yaptığı gibi içerisinde büyük emekler bulunan kaliteli ürünleri ortaya koymamız gerekiyor” dedi. Konak, Özgür Akdemir’in albümüyle ilgili ise şunları söyledi: “Özgür, çok genç bir ses. Daha genç yaşında üstat sınıfına girebilecek birçok sanatçıyla birlikte çalışma imkanı buldu. Albüme büyük emekler verdi. Aylarca geniş bir ekiple çalıştı. Onun bu ilk solo albümündeki mükemmeliyetçi yaklaşımını bundan sonraki tüm meslek yaşamında da sürmesini temenni ediyorum.”

 “YAŞASAYDI NAZIM DA BU ALBÜME DESTEK VERİRDİ”

Bir basın mensubunun Türk müziğinde son dönemlerde yaşanan “bakkal müziği” tartışmalarıyla ilgili sorusuna ise Konak şöyle cevap verdi: “Ben o tartışmaların hiçbirinde yer almam. Ancak şunu söyleyebilirim. Nazım’dan “BUGÜN PAZAR”ı okuduk albümde. Nazım memleketini çok ama çok seven bir vatanseverdi. Ben inanıyorum ki bugün yaşasaydı her alanda olduğu gibi memleketinin daha ileriye gitmesi için uğraşır, çalışırdı. Ve ben inanıyorum ki Nazım yaşasaydı bu pırıl pırıl gencin ortaya çıkardığı ve kaliteyi yakalama amacının ön planda tutulduğu bu albüme destek verirdi. Bende Özgür’e bu desteği verdim.”

 AVUSTRALYA YERLİLERİ ABORJİNLERDEN ASYA BOZKIRLARINA…

HEPSİ BU ALBÜMDE…

Özgür Akdemir’in albümünün dikkat çekici özelliklerinden biri de kullanılan zengin enstrüman yelpazesi… Özgür Akdemir’in büyük emek vererek ortaya çıkardığı albümde batı enstrümanlarının yanı sıra Avustralya yerlilerinin (Aborjinler) yerel enstrümanı “dijiridu”dan, Asya halk çalgılarından “kaval”a kadar birçok enstrüman, zengin bir çeşitliliği oluşturacak şekilde kullanıldı. Albüm, bu yapısıyla son yılların en dikkat çekici halk müziği albümlerinden olmaya da aday…

 HEM ALAYLI HEM OKULLU HALK MÜZİĞİ SANATÇISI

Aslen Sivaslı bir ailenin çocuğu olan Özgür Akdemir, bağlama ile çok küçük yaşlarda tanışmış. Babası da yöresel bir Türk Halk Müziği sanatçısı olan Akdemir, uzun yıllar radyo ve televizyonlarda Türk Halk Müziği üzerine programlar yapmış. Türkülere gönül vermiş birçok isimle birlikte çalışan Özgür Akdemir, son olarak da “RENGAHENK TÜRKÜLER” projesinin genel koordinatörlüğünü üstlenmişti. İçerisinde bulunduğu sanat çevresi ve aileden aldığı sanat eğitimi nedeniyle alaylı özellikleri taşıyan genç sanatçı aynı zamanda halen İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi.

 Poyraz Müzik çatısı altında Tahir Bakal’ın yapımcılığını üstlendiği albüm, Poyraz Müzik ve Artvizyon etiketiyle, Esen Satış & Pazarlama’nın da dağıtımıyla müzik marketlerdeki yerini aldı.

Editör: TE Bilisim