Yağlıdere Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (Y.K.K.Y.D.) Düzenlemiş olduğu "Yağlıderelilerin Birlik ve Beraberlik kahvaltısı Zeytinburnu İ.B.B. Sosyal tesislerinde yapıldı.

Kahvaltıya dernek kurucu üyeleri, kuruluştan bu yana görev yapmış yönetim kurulu ve başkanlar, istanbulda faaliet gösteren 14 köy dernek başkanı ve yönetim kurulları, iş ve eğitim camiasından olan Yağlıdereliler katılım gösterdi.

Kahvaltı Toplantısında ele alınan temel konuların önceliği Yağlıdere'li Üniversite okuyan öğrencilere burs verilmesi ve bu gençlerimize sahip çıkılmasıydı. Bizleri burada mutlu eden davetlilerin bu konudaki hassasiyeti ve ciddi destek sözleriydi.

Bir diğer konu ise köy derneklerinin İstanbul da ayrı ayrı organize ettiği "OTÇUGÖÇÜ" gezisini tek çatı altında birlik ve beraberlik içinde yapılması ve bu hususta köy derneklerinin Y.K.K.Y.D. ile birlikte çalışmasıydı.

Bu konu haricinde toplantıda ele alınan bir diğer konu ise Hacı Abdullah Hazretlerini anma programının  Yağlıdere Belediyesi, Y.K.K.Y.D. ve Tekke Köyü Derneğinden oluşturulacak bir komisyon ile birlik ve beraberlik içinde faaliyete geçirilmesiydi.

Bu konularda da hassas davranan köy dernek başkanlarıne ve yönetimlerine  teşekkür edildi.

Bu toplantıya katılarak bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen kurucu üyelerimiz başta Halil KÜTÜK, Avukat Fahri BİÇER, Eğitimci Adnan ÖZDEMİR, Ekonomist Mehmet KILIÇ, Ekonomist Murat BOLAT, Eğitimci Mustafa ÇAKIR, Eczacı Vedat TÜRK ve Köy dernek başkanlarımız Rahmi KÖKSALDI ( Akpına Köyü ), Mehmet BOLAT ( Kurucalı Köyü ), Durmuş TOP ( Akdarı Köyü ), İsa KAYA ( Umutbükü Köyü ), Harun GARGIN ( Yeni Yazlık Köyü ),Fahri TÜRKMEN ( Tuğlacık Köyü ), Mehmet YANDIM ( Hisarcık Köyü ), Kasım OFLU ( Koçlu Köyü ), Mehmet ÖNAL ( Tekke Köyü ), Abdullah KANGAL ( Gültepe Köyü ), Abdullah ÖZTÜRK ( Ortaköy Köyü ) dernek başkanı başta olmak üzere tüm dostlarımıza hürmet ve saygılarımı sunuyorum diyerek sölerini tamamlayan dernek başkanı Ali Faik Biçer'in gelecek ile alakalı bir çok faaliyeti hayat geçirmek üzere arkadaşları ile söz birliği yaptığı ifade edildi.

İstanbul Times ailesi olarak biz de Dernek başkanı seçilen Ali Faik Biçer'e başarılar dileriz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim