Velilerden Bilgi Evlerine tam destek
 
 
Küçükçekmece Cennet ve Sefaköy Bilgi Evleri veli toplantısında bir araya geldi. İki ayrı Bilgi Evi’nde düzenlenen veli toplantılarında, yöneticiler yeni kayıt olan öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Toplantıya katılan veliler ise Küçükçekmece’deki Bilgi Evleri’nden çok memnun olduklarını ve çocuklarını gönül rahatlığıyla derslere gönderdiklerini belirttiler.
 
Küçükçekmece’de eğlenceli bilginin adresi olan Bilgi Evleri, öğrencileri olduğu kadar velilerini de önemsiyor. Bu kapsamda sıkça düzenlenen toplantılar sayesinde başarılı eğitimin anahtarı olan öğretmen, öğrenci, veli üçgeni sağlıklı bir biçimde kuruluyor. Bu toplantıların yeni bir ayağı Cennet ve Sefaköy Bilgi Evleri’nde gerçekleştirildi. Bilgi Evleri’ne yeni kayıt olan öğrenciler ve velileri yapılması gerekenlerle ilgili olarak yöneticilerce bilgilendirildi. Yeni kayıt olan öğrencilere de, yaka kartı ve Bilgi Evleri üniforması verildi.
 
BİLGİ EVİ YÖNETİCİLERİNDEN VELİLERE TAVSİYE


Toplantılar Bilgi Evleri’nin işleyişini anlatan slayt gösterisiyle başladı. Ardından Bilgi Evleri’nde yapılan çalışmalar detaylı bir biçimde velilere aktarıldı. Düzenlenen ders programlarıyla planlı bir şekilde eğitim gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, velilere bu ders programlarından çocuklarının derslerini takip etmeleri önerisinde bulundular. Bilgi Evleri’nde öğrencilerin, kendi başına bir şey yapabilmelerini sağlamaya çalıştıklarının altını çizen yetkililer, bu konuda çocukların kendine olan güvenini geliştirmenin önemine dikkat çektiler.
 
KURSLARDAN BÜTÜN ÖĞRENCİLER YARARLANIYOR
 
Ayrıca Bilgi Evi öğrencilerinin birçok farklı kurstan yararlanabildiğini belirten yetkililer, kurs kayıtları başlamadan önce öğrenci listesinden sırayla arama yaptıklarını, bu sayede sırası geldiğin bütün öğrencilerin kurslardan faydalabildiğini söylediler. Velilerin sorularını da yanıtlayan yetkililer, çocukları ile ilgili her konuda kendilerine güvenebileceklerinin altını çizdiler.
 
BU İMKANLAR BAŞKA İLÇELERDE YOK
 
Veliler ise toplantının sonunda Küçükçekmece’deki Bilgi Evleri’nden çok memnun olduklarını, çocuklarını gönül rahatlığıyla derslere gönderdiklerini belirttiler. Veliler, bazı ilçelerde bu imkanların bulunmadığını, oradaki Bilgi Evleri’nde Küçükçekmece’deki kadar kaliteli bir eğitimin sunulmadığını dile getirdiler. 
 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

Editör: TE Bilisim