Dernek Başkanı Fuat Bodur ilk önce barış ve can güvenliği şart dedi

Seçkin davetlilerin katıldığı yemekli toplantıda dernek başkanı Ahmet Fuat Bodur önemli bir konuya temas ederek şu an ülkemiz için en önemli konu barıştır. Daha önce barış için her şey bitmek üzere iken son anda bir şeyler oldu ve süreç akamete uğratıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Miroğlu çok önemli konulara parmak bastı

Ak Parti Mardn Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardinliler Derneğinin teşekkür belgesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Darbe girişimi ile alakalı ilginç konulara temas etti. Miroğlu şunları söyledi Bir çok güç merkezi ülkemizin karışması ve Suriye’ den daha beter olmamızı isteyen çok kişi  var. Halkımız 15 Temmuz gecesi ülkemizi uçurumun  kenarında aldı. Bu  girişim bizim bildiğimiz klasik darbeler gibi olmayacaktı. PKK. nın bütün unsurları darbe girişiminin başarılı olmasını bekliyordu.  Allah korusun eğer bu felaket başarı ile sonuçlansaydı  şu  an burada olanların en az yarısı hayatta olmayacaktı dedi. Miroğlu Ak Parti olarak 14 yıldır ülkede iktidar olduğumuzu düşünüyordum. Ama 15 Temmuz’da devletin içine sızan hainlerin  ülkeyi getirdikleri durumu görünce sadece Hükümet kurduğumuzu ama iktidar olmadığımızı acı bir şekilde anladım dedi. Miroğlu yurt dışında yazılan 10 makalenin 9 ‘unun Türkiye Aleyhine olduğunu ifade ederek ülkesini seven herkes gücü yettiği oranda Önemli dünya başkentlerine giderek olumsuz makale yazanların fikirlerini değiştirmek adına hepimiz kendi ölçeğimizde kulis çalışmaları yapmalıyız dedi.

Miroğlu, Terör sorunu bitmek üzere iken ne olduysa oldu PKK  bir anda  bir çok ilçe de kan akıtarak şehirlerimizi savaş alanına çevirdi. Demek  ki birileri PKK’ ya barış yamayın yakında darbe olacak ve siz bütün doğu vilayetlerini işgal edeceksiniz garantisi vermiş olmalı ki barış gibi değerli bir durumu ellerinin tersi ile itmelerinin başka bir izahı yok dedi.

 15  Temmuz darbe girişimi ile ülkemizi zor durumda bırakan hainler kaçtıkları ülkeye hicret ettiklerini ifade ederek hainliklerine dini bir kılıf uydurarak bu sefer de ülkemiz lehine bulundukları ülkelere kötülük yapmaya devam ediyorlar. Biz de seyirci kalmayarak ülkemiz için elimizden geleni yapacağız dedi.

60 dolayındaki seçkin katılımcı kendilerini tanıtarak Fuat Bodur Başkanlığında İstanbul Mardinliler Derneğinin güzel çalışmalar yaptığını ifade ederek başkan Bodur‘a teşekkür ettiler.

Dr.Zeynel Abidin Erdem’de kısa bir konuşma yaparak çok yakında ülkemizin yedi bölgesinde seminerler düzenleyerek 15 Temmuz  sürecini halka anlatacağını söyledi. Erdem ilk olarak Rize’de çalışmaya başlayacaklarını söyleyerek Mardinliler olarak daha organizeli şekilde çalışmalıyız dedi.

Remzi Yedikardeş, İbrahim Biter, sanatçı Murat Kurşun,Kadoil ‘in yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda seçkin Mardinli toplantıya katılarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.    

Demokrasi nöbetlerine katkı sunduğu için yayın grubumuza da teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

Kaynk : İstanbul Times Haber Ajansı (İHA)

Editör: TE Bilisim