CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu kılıçları çekti, haftasonu yapılacak olağan kongrede CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, Baykal geri dönse bile adaylığını geri çekmeyeceğini söylerek adeta eski genel başkanına da meydan okudu..

Deniz Baykal'ın istifasının ardından gözler Kılıçdaroğlu'na çevrilmiş, Kılıçdaroğlu Baykal'la 3 kez görüşmüş ancak Baykal ona desteğini vermemişti.

Baykal'la son görüşmesinden sonra sadece " kafam çok net" diye açıklama yapan Kılıçdaroğlu bugün son sözü söyledi.

CHP BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu:

"Değerli basın mensupları Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın istifasından bu yana 1 hafta geçti. Kurultay süreci başladı. Partimizin adaysız eli kolu bağlı olması düşünülemez. Tüm CHP'lilerin sorumluluk içinde davranması zorunluluktur. Partimize yönelik komplolorı bozmalıyız. Halka umut vermeliyiz. Seçim için hazırlıkları başlatmalıyız.

Seçmeni ve örgütüyle partimizin genel kamuoyunun gösterdiği büyük ilgi ve destekten güç alarak, 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşecek olan 33. Olağan Kurultay'da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum.

Onurla ve gururla sürdürmekte olduğum CHP Grup Başkanvekilliği görevinden de istifa ediyorum.''

BAYKAL GERİ DÖNSE BİLE ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKMEYECEĞİM

'Bu kararı son bir kez daha Baykal'la görüşüp mü aldınız?' sorusuna çok net bir şekilde "Hayır" diye cevap veren Kılıçdaroğlu "Baykal dönerse adaylığınızı geri çekecek misiniz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

- Ben tavrımı açıkladım, Olağan Kongre'de başkanlığa adayım!

ÖNDER SAV'IN DESTEĞİNİ ALDI MI?

Kılıçdaroğlu geçen hafta CHP'nin ağır topu Önder Sav'la görüşmüş ve kulislere Sav'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklediği haberleri düşmüştü.

Bugün Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında Sav'a en yakın isimlerden biri olan Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı'nın da olması Sav'ın kesin desteğini aldı şeklinde yorumlandı.

MUHALİFLER DESTEK

Bu arada CHP'li muhalifler de 13:30'da Baykal'a "aday olma" çağrısı yapmaya ve Kılıçdaroğlu'na destek olmaya hazırlanıyor

KILIÇDAROĞLU'NA İLK İMZA

CHP Büyük Kurultay delegesi Korkmaz Karaca 'Korkmadan, çekinmeden' diyerek Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim