Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, son aylarda yaşanan cinsel istismar vakaları üzerine harekete geçti. AHT'nin haberine göre; Kavaf’ın talimatıyla Türkiye çapında “Ailelerin Çocuk, Kadın ve Özürlü Algısının Araştırılması” adlı bir araştırma başlatıldı. Türkiye’deki aile içi cinsel istismar gerçeğini ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmada Türkiye’nin her tür sosyal sorununun tespitini içeren sorular da yer alacak. Araştırma Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) beklentileri ve özürlülerle ilgili toplumsal algıyı da tespit etmeyi hedefliyor.

BÜTÇE 1 MİLYON TL

 İstismar vakalarının yoğun yaşandığı bir ilde çalışma şimdiden başlatıldı. Katılımcılara 100 sorunun yöneltileceği araştırma için devlet 1milyon TL bütçe ayırdı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, gerçek eğitimin ve temel değerlerin ailede verildiğinin altını çizerek, çocukların ruhen daha sağlıklı bireyler olmasında, aile ortamının son derece önemli olduğunu kaydetti. Kavaf, aile yapılarının korunması, güçlendirilmesi ve yeni oluşacak aile yapılarının sağlam birliktelikler üzerine kurulması için çok çalışılması gerektiğine inandığını söyledi.

‘6 KİŞİLİK ODA OLMAZ’

Kavaf; “Çok hassas bir konu. İnsanlığın, onuru incitilmemeli ama hak hukuk gaspına da göz yumulmamalı. Sorunun çözümü için öncelikle ailenin yaşadığı fiziksel koşulları iyileştirmek zorundasınız. 6 kişi bir odada kalıyorsa buna engel olamazsınız. Öncelikle 4-6 ya da 8 kişilik bir ailenin barınabileceği, olumlu fiziki şartların sağlanması gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim