Kadıköy Moda’da 32 yıldır bu mesleğe gönül vermiş Kuzay Usta küçük, şirin dükkanında müşterilerini güler yüzü ve hoş sohbetiyle ağırlıyor. İşlerin nasıl gittiğini sorduğumda ‘’İşler malum. Kadıköy’e geldiğimde işler iyiydi. Mesleğe başladığım dönemlerde sayısız kunduracı vardı. Zaman geçtikçe sayımız azalıyor. Mesleğimi seviyorum ama işlerin durumu üzüyor’’ diyen Mustafa Usta, mesleğin giderek yok olduğunu üzülerek belirtiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

‘’Teknolojinin gelişmesiyle beraber günden güne fabrikasyon ürünlerin talep ediliyor. Hazır ayakkabıların mağazalarda yer almasıyla unutulan kunduracılık mesleğinde verdiğim mücadeleyle ayakta durabiliyorum’’ diyen Kuzay Usta, ünlü oyuncularında ayakkabılarını tamir ettiğini söylüyor.

Çalışacak çırak bulamamaktan yakınan Mustafa Usta temelden yetişecek eleman kalmadığını belirtiyor. Şimdiki gençlerin hazıra alıştığını, çok çaba sarf etmeden kolay yoldan, fazla para kazanmak istediğini söylüyor.

3 kuşaktır kunduracılık mesleğini sürdüren Kuzay Usta, ne yaparsanız yapın işinizi severek ve özenerek yapmanın gerekliliğini belirtiyor. Bir daha dünyaya gelsem ayakkabılara hayat vermeye devam ederim diyor.

İstanbul Times Haber  Merkezi (İTHA)

Editör: TE Bilisim