Kültürel zenginlik ve değerlerini gelecek nesillere miras bırakmayı amaçlayan Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali (Z FotoFest),bu akşam saat 19.30’da Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası’nda başlıyor. Fotoğrafa tutkuyla bağlı genç sanatçılar ile ustaları bir araya getirmeyi ve fotoğraf kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan 24 günlük Uluslararası Fotoğraf Festivali 11 Şubat’a kadar devem edecek.

DÜNYACA ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR ZEYTİNBURNU’NDA!

Yann Arthus-Bertrand, Abelardo Morell, Martin Shoeller, Philippe Echaroux, Hung Cheng-Jen, Sama Alshaibi, Matthieu Paley, Rula Halawani, Tammam Azam, Liu Yuyang, Ami Vitale, Chandan Gomes, Corey Arnold, Greg Segall, Kamil Fırat, Ali Haydar Yeşilyurt, Mustafa Önder, Sinan Çakmak, Dinçer Özüarap, Bekir Dindar, M. Cevahir Akbaş gibi dünyaca ünlü isimlerin bir araya geleceği Fotoğraf Festivali’nde 50'nin üzerinde sergi, sanatçı konuşmaları, çok sayıda slayt gösterisi, rehberli sergi turları, ustalarla söyleşi, portfolyo değerlendirmeleri, fotoğraf ve belgesel film gösterimleri, seminerler ve özel atölyeler yer alacak.

ONUR KONUĞU ARA GÜLER

Fotoğraf dünyasının önde gelen uluslararası festivallerinden biri olmayı hedefleyen Z FotoFest, bu yıla özel olarak düzenleyeceği ilk festivalde "Oksijen" temasını seçti. Çevre bilincinin, fotoğraf ve sinema sanatı sayesinde kamuoyuna yeniden hatırlatılmasının amaçlandığı festivalin onur konuğu ise dünyaca ünlü foto muhabiri "Ara Güler" olacak.

Detaylı bilgi için: www.zfotofest.istanbul

Editör: TE Bilisim