Moskova'da dün iki ayrı metro istasyonunda meydana gelen ve 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları düzenleyen kadın intihar komandolarının Türkiye'de eğitim almış olabileceği iddia edildi.

Rusya'da yayımlanan Kommersant gazetesi, bu ay başında İnguşetya'da Rus askerler tarafından öldürülen "Buryatyalı Said" takma isimli Aleksandr Tikhomirov’un ifadelerine dayandırdığı haberde, 30'dan fazla Kuzey Kafkasya kökenli kadın militanın Türkiye'ye medrese eğitimi almak için gönderildiklerini yazdı.

Haberde, kadın komandoların Türkiye'deki mederesede ne eğitimi aldıkları bilgisine ise yer verilmedi.

Türkiye'den tekrar ülkelerine dönen intihar komandolarından dokuz tanesinin şimdiye kadar çeşitli eylemlerde hayatını kaybettiğini belirten Kommersant, geriye kalan 20'den fazla militanın hâlâ arandığını ifade etti.

Habere göre, dün gerçekleşen saldırıyı gerçekleştiren iki kadın bombacının, aranan bu militanlar arasında olup olmadığıyla ilgili kesin bir bilgi ise bulunmuyor.

"BUNLAR İNSAN DEĞİL HAYVAN"

Rusya'nın başkenti Moskova'da dün iki ayrı metro istasyonunda iki kadın intihar eylemcisi tarafından düzenlenen çifte saldırılarda 39 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus yetkililer teröre savaş ilan ettiklerini halka duyururken, Lubyanka metro istasyonunu ziyaret eden Devlet Başkanı Medvedev, “Bunlar insan değil, hayvan. Bu işin arkasında kimlerin durduğunu ortaya çıkartarak onları imha edeceğiz” ifadesini kullandı.

Rusya'da bugün bir günlük yas ilan edilirken, patlamaların meydana geldiği istasyonlara, ölenlerin anısına mumlar yakılıyor, çiçekler bırakılıyor.
Editör: TE Bilisim